Hotel Lomnica
StoryEditor

Čo je pre reštauráciu dôležitejšie ako kvalita jedla? No predsa Instagram

05.10.2017, 00:01
Autor:
lezolezo
Nová pizzeria v East Village v New Yorku bola navrhnutá ako lákadlo na Instagram.

Všetko sa tu prispôsobuje požiadavkám fotenia. 

"Obrázky z pizzerie Martina sú dôkladne premyslené. Kuchyňa je zariadená profesionálnym systémom osvetlenia. Personál môže individuálne nastaviť žiarovky s "teplejším odtieňom", vysvetľuje šéfkuchár Nick Anderer pre The New York Times. "Na pizzu nesmie dopadať príliš veľa tieňa". 

Kuchári sa spoliehajú na Instagram čoraz častejšie. Gerardo Gonzales otvoril v čínskej štvrti reštauráciu Lalito. Tvrdí, že obedové menu sa vypredá okamžite potom ako zverejní fotku na Instagrame. 

Sociálna sieť Instagram funguje sedem rokov a minulý týždeň oznámila, že má 800 miliónov užívateľov. Pre reštaurácie sa tak profesionálne fotografovanie stalo samozrejmosťou. Šéfkuchár potrebuje vedieť urobiť vysokokvalitné obrázky. Sú také dôležité ako dobrý nôž, píše The New York Times. 

V USA už vzniklo niekoľko škôl, ktoré práve týmto zručnostiam učia. Napríklad Americký kulinársky inštitút otvára kurzy food fotografia a food styling. 

"V kurzoch sa budú študenti, neraz aj profesionálni kuchári, učiť ako pracovať s digitálnym fotoaparátom, osvetlením, ako aranžovať jedlo a upravovať zábery. A ešte niečo dôležité - ako variť pre fotoaparát. Jedlo totiž musí vyzerať úžasne a fotka musí zákazníka presvedčiť, že úžasne aj chutí", vysvetlil potravinový stylista Kersi Bowser.

Šéfkuchári - fotografi tak získavajú konkurenčnú výhodu pred svojimi konkurentmi, ktorí sa s fotoaparátom a Instagramom nekamarátia. 

Inšpirujte sa najlepšími food účtami, ktoré fungujú na Instagrame. 

Jamieolivier - 6 miliónov followerov

Foodnetwork 5 miliónov followerov

Sandia Loca is Spanish for "crazy watermelon." Crazy delicious, that is. ??

Príspevok, ktorý zdieľa Food Network (@foodnetwork),

Buzzfeedfood 3,1 milióna followerov

This crispy tofu with curried peanut sauce and scallions is exactly what I need for this case of the Mondays. ?: @perezeats

Príspevok, ktorý zdieľa BuzzFeed Food (@buzzfeedfood),

Foodandwine 2,2 milióna followerov

What do you mean, we're supposed to share? ? : @alenafoodphoto

Príspevok, ktorý zdieľa Food & Wine (@foodandwine),

food52 1,7 milióna followerov

Current mood. ? Find 40 recipes for purple produce through the link in our profile. ?: @markweinbergnyc

Príspevok, ktorý zdieľa Food52 (@food52),

01 - Modified: 2022-03-22 08:36:56 - Feat.: - Title: Rusko stoplo Facebook a Instagram. Súd zakázal v celej krajine ich prevádzku 02 - Modified: 2022-03-21 15:04:31 - Feat.: - Title: Beckham vyzval ľudí, aby pomohli Ukrajine. Svoj úspešný profil na Instagrame zveril ukrajinskej lekárke 03 - Modified: 2021-12-23 10:41:53 - Feat.: - Title: Prekvapivé prvenstvo. Google už nie je najnavštevovanejšou stránkou na svete, čo ho tromflo? 04 - Modified: 2021-10-29 07:55:43 - Feat.: - Title: Instagram prekvapuje veľkou novinkou: Na odkaz v stories už nebudeš potrebovať 10-tisíc followerov 05 - Modified: 2021-10-14 08:27:55 - Feat.: - Title: „Klokan přiletí v březnu!“ pochválil sa novinkou Leoš Mareš. S manželkou čakajú dieťa
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 14:25