Každý už ochutnal sorbet, pozostávajúci zo sirupu, cukru a rozdrveného ľadu, namiesto tradičnej zmrzliny. Je to chyba: "Zmrzlina obsahuje mlieko a cukor vo veľkom množstve, ale sorbet je priam nabitý cukrom," hovorí Florence Waxin. Avšak ovocie môžu nahradiť sorbety bez cukru. Musíme ale dbať na ich zloženie.Pixabay
StoryEditor

Letné potraviny, na ktoré nedáme dopustiť. Šesť z nich jedzte s mierou

03.09.2017, 07:00
Autor:
ČTKČTK
Letné obľúbené potraviny v sebe ukrývajú pár nástrah.

Ovocie je zdravé, má veľa vitamínov. No ak ho jeme príliš veľa, môžeme si aj škodiť. Problém je totiž vysoký obsah cukru. Rovnako to platí aj pri orieškoch či mandliach, ktoré obsahujú veľa oleja. Francúzsky denník Le Figaro sa pozrel na naše obľúbené letné pochúťky - ovocie, oriešky či olivy.

V galérii si pozrite, čo na ne hovorí odborníčka na výživu. V lete a na jeseň sa na nás číha veľa falošných priateľov.

01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-19 13:50:00 - Feat.: - Title: Menšie slovenské reťazce ukázali vlaňajšie výsledky. Fresh či Sintra dosiahli miliónové tržby 04 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem? 05 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 15:11