StoryEditor

Dzeň bez piva, dzeň straceny, hlási Gottwaldka s kvalitným remeselným pivom

19.08.2017, 07:00
Nie je retro, jej názov však pripomína časy dávno minulé.

Najnovšia piváreň v Prešove vzkriesila staré meno známej ulice a priniesla Prešovčanom ďalšie skvelé miesto na užívanie života. „Dzeň bez piva… dzeň straceny,“ hlása novučičký podnik Gottwaldka hneď pri vchode a všetkým okoloidúcim.

Pivu sa pripisujú rôzne liečebné a zázračné schopnosti, na jednej sa však zrejme zhodneme všetci – pivo spája ľudí a ide ruka v ruke s dobrou náladou.

Kvalitné remeselné pivo ste však donedávna na východnom Slovensku hľadali celkom ťažko, a tak sa Jozef Kaňuk, ktorý hneď vedľa už pred pár rokmi otvoril obľúbenú kaviareň Nico Cafe, rozhodol venovať mu priestor, ktorý si zaslúži.

Vitajte v krajine piva a pôžitkov

Ak by ste v Gottwaldke hľadali retro spomienky na „staré dobré časy“ či kontroverzné ospevovanie jedného z najväčších komunistických lídrov, sklameme vás.

Gottwaldka svoj názov „zdedila“ po ulici, na ktorej stojí – tú po revolúcii premenovali na Ulicu 17. novembra, no Prešovčania ju dodnes nazývajú starým menom. Gottwaldku teda každý ľahko nájde a ak nie, dáme vám rýchly návod – stojí hneď cez cestu od budovy univerzity.

Jej novým poznávacím znakom je dnes už slávna „múdra tabuľa“, ktorou Nico Café odvedľa šírilo do sveta rôzne vtipné posolstvá. Dnes táto tabuľa stojí pred Gottwaldkou a naďalej robí okoloidúcim, ale i fanúšikom podniku na Facebooku lepší deň.

Čašníci vďaka nemu rýchlo vedia, kde ich hostia potrebujú a vy nemusíte zbytočne čakať dlhšie, ako by ste chceli. Dobrými nápadmi sa to ale hemží aj v jedálnom lístku.

K vychladenému pivu totiž neodmysliteľne patrí aj poriadne jedlo. Okrem moderného denného menu si tu môžete vychutnať rôzne street-foodové vychytávky z celého sveta, napríklad poutine hranolky s rôznymi prílohami a omáčkami či výborné sendviče.

​My sme vyskúšali putine fries s trhaným bravčovým plieckom a coleslaw šalátom, slinky sa nám ale zbiehali aj na pulled pork sendvič alebo Philly cheese pepper. Ak však na svetové chute jednoducho nemáte chuť, k pivku si môžete objednať aj tradičnú držkovú polievku, škvarkovú pomazánku či domácu huspeninu.

Vyšlo v spolupráci s:

kavickari.sk

01 - Modified: 2024-04-13 07:00:00 - Feat.: - Title: Mníšky si v španielskej svätyni otvorili bar. K pivu dávajú aj Božie slovo 02 - Modified: 2024-03-19 13:00:00 - Feat.: - Title: V Spojených štátoch predávajú slovenské pivo. Má to však jeden háčik, taká značka u nás vôbec neexistuje 03 - Modified: 2024-03-07 11:59:09 - Feat.: - Title: Týmto receptom ulahodíte každému labužníkovi mäsa: Krkovička na pive a cibuli 04 - Modified: 2024-02-29 16:48:25 - Feat.: - Title: Slovákov poteší nový český prémiový ležiak Krušovice Bohém 05 - Modified: 2024-02-09 12:39:21 - Feat.: - Title: Pivo zdražie o 10 percent, odkazujú pre HN majitelia reštaurácií. Zdôvodňujú to krokom vlády
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 00:59