StoryEditorV lete si salmonelózu môžete veľmi ľahko doniesť s nákupom z obchodu
Stačí malá nepozornosť a z obchodu si namiesto obedu prinesieme zárodky salmonelózy. Leto je pre bezpečnosť potravín kritickým obdobím.
Nákazy nám hrozia doma aj v reštauráciách. Rizikovými samozrejme zostávajú bufety a prevádzky pri jazerách či kúpaliskách.
Hygienici tvrdia, že toto leto je napriek extrémnym horúčavám, pomerne pokojné. Posledné epidémie salmonelózy zaznamenali v priebehu júna. Ako si dávať pozor, ako prepravovať či skladovať potraviny a ako z nich bezpečne variť, sme sa rozprávali s lekárkou Ivetou Truskovou z Úradu verejného zdravotníctva.
01 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem?
02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
03 - Modified: 2024-04-03 11:19:10 - Feat.: - Title: Dvaja Matovičovi poslanci sa vybrali na nákup do Poľska. Potraviny sú u nás o 50 percent drahšie, tvrdia
04 - Modified: 2024-04-01 06:00:00 - Feat.: - Title: Zabudnutý poklad našich špajzí: Prečo si práve krúpy zaslúžia vrátiť zašlú slávu a zlepšiť reputáciu?
05 - Modified: 2024-03-20 17:17:36 - Feat.: - Title: V cenách potravín sme najhorší spomedzi všetkých krajín V4, tvrdí hnutie Slovensko