Logo

  • Dnešné vydanie HN
    • Profil
    • Zmena údajov
    • Zmena hesla
    • Adresy
    • História objednávok
    • Kontakt
    • Aktivácia predplatného
    • Zrušenie účtu
    • Odhlásiť
  • HNonline
  • Stratégie
  • Svetevity
  • Cestovné poriadky
  • RunGO
  • Mediweb
  • Dia
  • Konferencie
  • HNClub
  • MAFRA Slovakia
  • Akcie a zľavy
  • Solventné firmy
  • Predplatné
  • Newsletter
Predplatné
  • Tech
  • Kultúra
  • Bývanie
  • Osobnosti
  • Dizajn
  • Gastro
  • Cestovanie
HNstyle
Zavrieť

Jedlá, ktoré by ste nemali ohrievať

Potraviny s vysokým podielom tukov

Rôzne oleje majú rôzne teplotné tolerancie, uvádza portál Livestrong. Potraviny s množstvom oleja by sa nemali ohrievať v mikrovlnnej rúre, pre

Zavrieť
2/11
Potraviny s vysokým podielom tukov
Zdroj: Pixabay

Jedlá, ktoré by ste nemali ohrievať

Kura

Pri ohrievaní kuraťa sa zmení jeho kompozícia proteínov a to môže viesť k problémom s trávením. Z tohto dôvodu je lepšie pridať zvyšky kuraťa do šalátu.

Lydia Buchtmannová, hovorkyňa Informačn

Kura
Zdroj: Pixabay

Reklama

Potraviny s vysokým podielom tukov

Rôzne oleje majú rôzne teplotné tolerancie, uvádza portál Livestrong. Potraviny s množstvom oleja by sa nemali ohrievať v mikrovlnnej rúre, pre

Potraviny s vysokým podielom tukov
Zdroj: Pixabay

Čokoľvek z bufetu

Pokrmy, ktoré ste nechali pri izbovej teplote po dobu niekoľkých hodín, sú podľa FDA chovnými miestami nebezpečných mikroorganizmov.

Čokoľvek z bufetu
Zdroj: Pixabay

Reklama

Morské plody

Podľa FDA (Správa potravín a liečiv je vládna agentúra USA, zodpovedná za kontrolu a reguláciu potravín, potravinových doplnkov, lie

Morské plody
Zdroj: Pixabay

Špenát

Obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov. Je plný dusičnanov, ktoré sa po ohriatí stávajú dusitanmi a nitrozamínmi. Pridajte špenát do smoothies alebo šalátov a získajte maximum výhod bez toho, aby došlo k jeho poškodeniu.

Špenát
Zdroj: Pixabay

Reklama

Vajíčka

Určite nezvyknete ohrievať miešané vajíčka alebo omelety v mikrovlnke, ale ak by vám to náhodou napadlo, tu je varovanie: Po ohriatí sa vajcia stávajú toxické.

Ak máte na ne chuť a viete, že ich zrejme hneď nezjete, pridajte ich radšej do sendv

Vajíčka
Zdroj: Pixabay

Ryža

Táto potravina je bohatá na vitamíny, minerály a aminokyseliny, ale tiež obsahuje spóry baktérií, ktoré prežívajú aj po uvarení. Ak ryžu po jej príprave ponecháte pri izbovej teplote, baktérie sa budú množiť a to môže spôsobiť otravu jedlom.

Oh

Ryža
Zdroj: Pixabay

Cvikla

Repa alebo cvikla má stále svoje priaznivé prínosy, aj keď ju použijete do polievky. Ale neodporúča sa ju dávať do mikrovlnnej rúry, pretože je tiež plná dusičnanov. Čerstvá repa je najzdravšia. Môžete z nej napríklad pripraviť kokteil.

Cvikla
Zdroj: Pixabay

Zemiaky

Pri zemiakovej kaši či varených zemiakoch nie je hlavným problémom samotné ohrievanie v mikrovlnke alebo v rúre. Ten nastáva, keď zvyšky jedla zabalené vo fólii necháte pri izbovej teplote, píše

Zemiaky
Zdroj: Pixabay

Huby

Huby sú veľmi chúlostivé, pretože sa aj napriek vysokému obsahu bielkovín, vitamínov a aminokyselín väčšinou ťažšie trávia. A ak ich ešte ohrejete, môžete to ešte zhoršiť.

Zloženie bielkovín sa zmení a to spôsobuje bolesti brucha a nadúvanie. A

Huby
Zdroj: Pixabay

Odkazy

  • Predplatné
  • Práca u nás
  • HNClub
  • HNkonferencie
  • Inzercia
  • Online inzercia
  • AIM monitor
  • Kontakt
  • GDPR
  • Štatúty súťaží
  • Newsletter
#

Sociálne siete

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • YouTube
  • HN v AppStore
  • SMS predplatné

Stiahnite si appku

Available on the App Store
Get it on Google Play

MAFRA Slovakia a.s. | Nobelova 34 | 836 05 Bratislava 3 (mapa)

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a dát je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

MAFRA Slovakia, a.s. je členom skupiny AGROFERT