Rôzne oleje majú rôzne teplotné tolerancie, uvádza portál Livestrong. Potraviny s množstvom oleja by sa nemali ohrievať v mikrovlnnej rúre, pre
Pri ohrievaní kuraťa sa zmení jeho kompozícia proteínov a to môže viesť k problémom s trávením. Z tohto dôvodu je lepšie pridať zvyšky kuraťa do šalátu.
Lydia Buchtmannová, hovorkyňa Informačn
Rôzne oleje majú rôzne teplotné tolerancie, uvádza portál Livestrong. Potraviny s množstvom oleja by sa nemali ohrievať v mikrovlnnej rúre, pre
Pokrmy, ktoré ste nechali pri izbovej teplote po dobu niekoľkých hodín, sú podľa FDA chovnými miestami nebezpečných mikroorganizmov.
Podľa FDA (Správa potravín a liečiv je vládna agentúra USA, zodpovedná za kontrolu a reguláciu potravín, potravinových doplnkov, lie
Obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov. Je plný dusičnanov, ktoré sa po ohriatí stávajú dusitanmi a nitrozamínmi. Pridajte špenát do smoothies alebo šalátov a získajte maximum výhod bez toho, aby došlo k jeho poškodeniu.
Určite nezvyknete ohrievať miešané vajíčka alebo omelety v mikrovlnke, ale ak by vám to náhodou napadlo, tu je varovanie: Po ohriatí sa vajcia stávajú toxické.
Ak máte na ne chuť a viete, že ich zrejme hneď nezjete, pridajte ich radšej do sendv
Táto potravina je bohatá na vitamíny, minerály a aminokyseliny, ale tiež obsahuje spóry baktérií, ktoré prežívajú aj po uvarení. Ak ryžu po jej príprave ponecháte pri izbovej teplote, baktérie sa budú množiť a to môže spôsobiť otravu jedlom.
Oh
Repa alebo cvikla má stále svoje priaznivé prínosy, aj keď ju použijete do polievky. Ale neodporúča sa ju dávať do mikrovlnnej rúry, pretože je tiež plná dusičnanov. Čerstvá repa je najzdravšia. Môžete z nej napríklad pripraviť kokteil.
Pri zemiakovej kaši či varených zemiakoch nie je hlavným problémom samotné ohrievanie v mikrovlnke alebo v rúre. Ten nastáva, keď zvyšky jedla zabalené vo fólii necháte pri izbovej teplote, píše
Huby sú veľmi chúlostivé, pretože sa aj napriek vysokému obsahu bielkovín, vitamínov a aminokyselín väčšinou ťažšie trávia. A ak ich ešte ohrejete, môžete to ešte zhoršiť.
Zloženie bielkovín sa zmení a to spôsobuje bolesti brucha a nadúvanie. A