Logo

  • Dnešné vydanie HN
  • HNonline
  • Stratégie
  • Svetevity
  • Cestovné poriadky
  • RunGO
  • Mediweb
  • Dia
  • Konferencie
  • HNClub
  • MAFRA Slovakia
  • Kariéra
  • Akcie a zľavy
  • Solventné firmy
  • Predplatné
  • Newsletter
Predplatné
  • Tech
  • Kultúra
  • Bývanie
  • Osobnosti
  • Dizajn
  • Gastro
  • Cestovanie
HNstyle
Zavrieť

Desať najzdravších potravín (v oblasti Slovenska)

10. Maliny

Majú vysoký obsah antioxidantov, vlákniny, vitamínu C, betakaroténu a draslíka. Bobule sú jedným z najväčších zdrojov silných antioxidantov nazývaných antokyány, ktoré bojujú proti kardiovaskulárnym ochoreniam a dokonca chránia pred demenciou. Nechýba

Zavrieť
1/11
10. Maliny
Zdroj: Pixabay

Desať najzdravších potravín (v oblasti Slovenska)

10. Maliny

Majú vysoký obsah antioxidantov, vlákniny, vitamínu C, betakaroténu a draslíka. Bobule sú jedným z najväčších zdrojov silných antioxidantov nazývaných antokyány, ktoré bojujú proti kardiovaskulárnym ochoreniam a dokonca chránia pred demenciou. Nechýba

10. Maliny
Zdroj: Pixabay

Reklama

9. Cvikla

Obsahuje betanín, ktorý má antioxidačné účinky.Betaín bráni rozvoju kôrnatenia tepien a podporuje činnosť pečene. Okrem toho povzbudzuje činnosť žalúdka, podporuje rast buniek, zbavuje črevá jedovatých látok, odstraňuje zápchu, neutralizuje a zároveň o

9. Cvikla
Zdroj: Pixabay

8. Repkový olej

Je dobrým zdrojom nenasýtených mastných kyselín s optimálnym pomerom omega 3 a 6 nenasýtených mastných kyselín.

8. Repkový olej
Zdroj: Pixabay

Reklama

7. Žihľava

Obsahuje asi 15 percent minerálnych látok, vitamín B, C a mnoho ďalších látok. Pôsobí močopudne, protizápalovo, využíva sa pri chudokrvnosti a podporuje tvorbu materského mlieka.

Čerstvá šťava zo žihľavy je okrem iného účinným liekom proti chud

7. Žihľava
Zdroj: Pixabay

6. Mak

Je výborným zdrojom minerálnych látok, ako je horčík, fosfor, draslík, vápnik a železo.

6. Mak
Zdroj: Pixabay

Reklama

5. Ľanové semienko

Výborný rastlinný zdroj omega 3 nenasýtených mastných kyselín, ktoré fungujú v tele protizápalovo. Semienko má tiež vysoký obsah vlákniny, takže môže pozitívne pôsobiť aj na tráviacu sústavu.

5. Ľanové semienko
Zdroj: Pixabay

4. Černice

Obsahujú flavonoidy, ktoré pôsobia ako antioxidanty, vitamín C, betakarotén, vitamín E, draslík. Zdravotné prínosy černice sú neuveriteľne všestranné. Podľa odborných štúdií antioxidanty podporujú mozgové funkcie a bojujú proti škodlivým voľným radikál

4. Černice
Zdroj: Pixabay

3. Kapor

Má vysoký obsah bielkovín a je výborným zdrojom omega 3 nenasýtených mastných kyselín, ktoré sa podieľajú na zdraví našej srdcovo cievnej sústavy.

3. Kapor
Zdroj: Pixabay

2. Čučoriedky

Obsahujú taníny (rastlinné polyfenoly, trpké či horké, ktoré zrážajú proteíny) - flavonoidy, karotenoidy, vitamín C, draslík a vlákninu.

Jedna šálka čučoriedok obsahuje 4 gramy vlákniny a len 15 gramov sacharidov. V tomto

2. Čučoriedky
Zdroj: Pixabay

1. Vlašský orech

Obsahuje vysoký obsah tukov, ktoré sú prevažne nenasýtené. Zahŕňajú veľmi potrebné omega 3 mastné kyseliny. Ďalej sú zdrojom vitamínov ako je E, B1, B2 alebo B6, kyseliny listovej a minerálov, horčík, fosforu, draslíka a stopových prvkov ako meď, zinok

1. Vlašský orech
Zdroj: Pixabay

Odkazy

  • Predplatné
  • Práca u nás
  • HNClub
  • HNkonferencie
  • Inzercia
  • Online inzercia
  • AIM monitor
  • Kontakt
  • GDPR
  • Štatúty súťaží
  • Newsletter
#

Sociálne siete

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • YouTube
  • HN v AppStore
  • SMS predplatné

Stiahnite si appku

Available on the App Store
Get it on Google Play

MAFRA Slovakia a.s. | Nobelova 34 | 836 05 Bratislava 3 (mapa)

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a dát je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

MAFRA Slovakia, a.s. je členom skupiny AGROFERT