Američania sa v tomto smere zhodli, jednoznačným víťazom národných obľúbených jedál je hamburger. Chronicky známa žemľa, v ktorej sa vrstvia obľúbené chute: kečup, horčica, či rôzne dresingy, základom je mäso a rôzne druhy zeleniny podľa výberu: parada
U cudzincov platí pravidlo, že ich buď milujú alebo nenávidia. „Bola to tá najhoršia vec, akú som kedy skúšala ... Chuť sa nedá prirovnať k žiadnej inej a dlho vám ešte ostáva na jazyku. Toto jedlo som musela okamžite spláchnuť pivom.“ (Loretta, Austrália) „Treba povedať, že milujem halušky, ale nemám rád to, že u vás sa dáva cibuľu a cesnak na všetko slovenské jedlo.“ (Donato, Taliansko)
Často ponúkaný ako dokonalý liek na opicu.Koláč „plavák“ je austrálsky druh mäsového koláča, ktorý sa podáva s hustou hráškovou, niekedy s paradajkovou omáčkou, octom, soľou a korením.
„Fantastické jedlo, najmä v zime a ako liek na opicu.“
Asado je názov, ktorý opisuje delikátne grilované mäso na argentínsky spôsob.
"Je pravda, že väčšina dobrého mäsa putuje do tzv ´krajín prvého sveta´ prostredníctvom exportu, ale môžem zaručiť, že ak natrafíte na naozaj kvalitne pripravené
Viedenský rezeň navrhol užívateľ Felix H. a je pre neho synonymom najlepšieho jedla Rakúska.
Američania sa v tomto smere zhodli, jednoznačným víťazom národných obľúbených jedál je hamburger. Chronicky známa žemľa, v ktorej sa vrstvia obľúbené chute: kečup, horčica, či rôzne dresingy, základom je mäso a rôzne druhy zeleniny podľa výberu: parada
Varenyky: knedle plnené zemiakovou kašou, syrom, kapustou alebo mäsom. Môžu byť varené alebo pripravované na pare, zvyčajne sa podávajú so slaninkou, cibuľou a smotanou (kyslou).
Navrhnuté Miguelom M.
Je to chutná šunka, ktorá pochádza zo zadných nôh prasaťa. Kultové španielske jedlo, ktoré si najlepšie vychutnáte s pohárom vína, chrumkavým chlebom a olivami.
"Pre toto sa dá zomrieť," napísala užívateľka Quora Diane C.
Sarmale sú v podstate kapustné listy plnené zmesou ryže a mletého mäsa.
Sendvič navrhol Quora Augusto E. Francesinha (čo znamená "malá Frenchie") je portugalský sendvič so šunkou, Linguíça (údená bravčová klobása) a steakom, ktorý je pokrytý syrom a doplnený paradajkovou omáčkou.
V Indii sa kuchyňa sa líši v závislosti od regiónu, takže zhrnúť všetky jedlá do jedného, ktoré charakterizuje a zastupuje krajinu je veľmi ťažké. Na severe prevládajú ťažké, mäsité jedlá s bohatým zastúpením kari a čerstvým chlebom.
Na juhu je
Populárny pokrm v Maďarsku, ktorý dôverne poznáme a netreba ho ani predstavovať
Národné jedlo Francúzska: je to rustikálne jedlo, ktoré tvorí dusená sviečková s koreňovou zeleninou a korením. Kuchári zvyčajne jedlo ešte polejú vývarom z mäsa.
Sviečkovica a Yorkshirský puding je podľa Godfreyho M. považované za národný pokrm Anglicka.
Molokhia, nominovaná užívateľom Quora, Amaaniom S., je jedlo podávané v celej severnej Afrike, ale je populárne najmä v Egypte, kde všetci veria, že tam aj vzniklo.
Ide o druh horkej zeleniny, ktorá je zbavená stoniek, jemne pomletá a varená s
Čína je rozmanitá krajina, podobne ako rozmanité sú jej jedlá. Víťazom je ale nakoniec xiaolongbao: pôvodne zo Šanghaja. Sú to knedle, ktoré sú zvyčajne naplnené nejakým druhom mäsa. Podávané sú s vývarom v bambusovom košíčku.
Toto jedlo vybrala Josianne C. Pôvodne pochádza z Quebecu a ide o lahôdku, plnú kalórií: hranolky sú pokryté Gravy omáčkou s hrudkami syra.
Brazília je obrovská krajina s rozmanitou kuchyňou, takže je ťažké vybrať len jedno jedlo. Najkultovejším je ale brazílsky pokrm feijoada: guláš z čiernych fazúľ a údeného hovädzieho a bravčového mäsa.
Zvyčajne sa podáva s ryžou, štipľavou omáč
Jedlo navrhol Valentin V. Populárne hlavné jedlo z mušlí s hranolčekmi, považované aj za národné jedlo Belgicka. Názov pokrmu je z francúzštiny: moules znamená mušle a frite hranolky, čo má pôvod v Holandsku.
Ich pikantná a chutná kombinácia vz