Sendvič je plnený čerstvým homárím mäsom, ktoré je marinované v masle a zmiešané s majonézou.
Je vyrobený z tofu, kreviet, vajec a zemiakov, servírovaných v sladkej a pikantnej chilli omáčke.
Sendvič je plnený čerstvým homárím mäsom, ktoré je marinované v masle a zmiešané s majonézou.
Jeho meno je odvodené od prekvapenia, nakoľko guličky vo vnútri ukrývajú ryžovú náplň so syrom a celé sú potom vyprážané. Tento pokrm sa nachádza v Ríme.
Skladá sa z hranolčekov, preliatych omáčkou a čerstvým syrom.
Veľké gule, vytvorené z cesta, ktoré sú zvyčajne plnené mletými chobotnicami, zelenou cibuľou a nakladaným zázvorom. Sú grilované a podávané na špadli, podávané s pikantnými omáčkami a posypom z morských rias.
Populárne jedlo: Vrstvy sladeného mlieka, korenené šafranom a pistáciami a sušeným kondenzovaným mliekom.
Je vyrobený z chlebovej placky, plnenej koreneným mäsom ( jahňacím, kuracím alebo kombináciou hovädzieho a teľacieho mäsa). Nechýba čerstvá cibuľa, uhorky, hlávkový šalát, paradajka, bylinková omáčkou alebo jogurtová či pikantná.
Na ihlách je napichované sladké ovocie rôznych druhov, ako sú jahody, kivi, pomaranče, banány, hrozno a to obaľované v cukre. Uvidíte ich u trhovníkov v čínskom Šanghaji, kde ich ponúkajú počas celého dňa.
Kuracie mäso sa pripravuje na drevenom uhlí a ochutené korením. Jedlo doslova nasiakne dymovou arómou a pokryté je do chrumkava upečenou kožou.
Jedlo je podávané v pouličných stánkoch a reštauráciách po celej Indii. Skladá sa z varených a korenených guličiek zo zemiakovej kaše, ktoré sú obaľované v múke a vyprážané. Potom sa podáva v žemli aj s čatní.
Tenká placka, ktorá má rôzne náplne, ako sú vajcia, zelená cibuľka alebo korenené kari.
Má mnoho variácií. Podáva sa so šunkou, syrom ale aj s Nutellou.
Chrumkavé a výdatné jedlo s hovädzím mäsom a strúhaným syrom. Doplnené sú vyprážanou cibuľou, hubami či paprikou.
Druh mäsového sendviča, ktorý je pripravovaný po celej Číne. Sendvič je tradične vyrobený z koreneného mletého bravčového mäsa s koriandrom, paprikou a je podávaný v chlebovej placke.
Obľúbená voľba v Argentíne, Bolívii, Brazílii, Čile, Peru, Puerto Ricu, Uruguaji a Venezuele. Sendvič obsahuje grilovanú chorizo klobásu, na opečenom chlebe a chimichurri omáčku.
Sladké vyprážané pečivo, namočené v cukre a často predávané so šálkou silnej, horúcej čokolády pre namáčanie. Môžete ich nájsť po celom Španielsku, Mexiku, Brazílii a ďalších častiach Strednej a Južnej Ameriky.
Dutý kus chleba plnený kari alebo masalou.
Pouličné jedlo, ktoré sa skladá z bravčovej klobásy s kečupom a kari. Typicky je podávané buď s chlebom alebo hranolkami.
Wafle sú pokryté čokoládou, ovocím, šľahačkou s cukrom.
Bravčové je marinované v kokosovom mlieku a kurkume, potom grilované na drevenom uhlí.
Rezancová polievka z vývaru zo sladkovodných rýb, kurkumy, citrónovej trávy, ryža alebo fazule.