Relatívne nové reštauračné zariadenie (aj) na slovenskú nôtu sídli v Prahe 7, na rušnej ulici Milady Horákovej. Jeho cieľom je ponúkať hosťom slovenské domáce špeciality pripravené v štýle starých mám a z vždy čerstvých surovín. Okrem obligátnych bryndzových halušiek na jedálnom lístku nechýbajú ani pirohy, strapačky, rezance alebo šúľance. Ešte rozsiahlejšia je ponuka slovenských alkoholických nápojov. Dostanete tu všetko – pivo, víno aj pálenku.
Richard zo západného Anglicka a Ivona z východného Slovenska spojili sily, skombinovali svoje tridsaťročné skúsenosti v gastronómii a v malebnom anglickom študentskom meste Oxford si spoločne otvorili slovenskú reštauráciu Moya. Podnik spája tradičnú podtatranskú kuchyňu a kreatívne namiešané kokteily od výmyslu sveta. Funguje od roku 2002 a dostáva výborné recenzie od mienkotvorných britských médií.
Relatívne nové reštauračné zariadenie (aj) na slovenskú nôtu sídli v Prahe 7, na rušnej ulici Milady Horákovej. Jeho cieľom je ponúkať hosťom slovenské domáce špeciality pripravené v štýle starých mám a z vždy čerstvých surovín. Okrem obligátnych bryndzových halušiek na jedálnom lístku nechýbajú ani pirohy, strapačky, rezance alebo šúľance. Ešte rozsiahlejšia je ponuka slovenských alkoholických nápojov. Dostanete tu všetko – pivo, víno aj pálenku.
Český názov, československá ponuka a špeciálny slovenský výber v rámci menu. Böhmischer-Garten sídli v nemeckom Berlíne na Donhoffstrasse neďaleko stanice S-Bahnu Karlshorst. Patrí manželskému páru a kuchyňu má pod palcom pani domu, ktorá pochádza zo Slovenska. Podnik sa zameriava na klasickú domácu stravu a nemožno povedať, že by sa mu nedarilo spĺňať zadanie. Či už si objednáte halušky, guláš alebo parené buchty, budete na jedlo spievať ódy a rozplývať sa blahom.
Štýlový slovenský podnik možno nájsť na Křížikovej ulici v Prahe 8. Panonia pod jednou strechou spája klasickú reštauráciu s kaviarňou a dvoma salónmi – Košickým a Tatranským. V podniku dostanete slovenské pochutiny, ale aj jedlá českej a svetovej kuchyne. V každom prípade by bola škoda dať prednosť niečomu inému ako bryndzovým haluškám na liptovský spôsob, slaným i sladkým pirohom či desiatim druhom lokší. Veľkej obľube sa v podniku tešia aj oškvarky, domáce mäsové výrobky, syry a pravá ovčia bryndza dovážaná až z Veľkej Frankovej.
Vitajte v Kolibe, najlepšej českej a slovenskej reštaurácií v širšom New Yorku. Rodinné gastronomické zariadenie ponúka autentické jedlá a nápoje, ktorými sme sýti na oboch brehoch rieky Moravy. Pokrmy sú pripravované podľa originálnych receptúr a z tých najkvalitnejších surovín. Objednať si tu môžete napríklad pečené husacie špeciality, pirohy, halušky, bravčové rezne, ale aj klasické domáce polievky, vyprážaný karfiol či palacinky. V Kolibe vládne neformálna a priateľská atmosféra a rýchlo tu získate pocit skutočného stredoeurópskeho stolovania.
Jednu chválami opradenú typickú slovenskú reštauráciu nájdete na Žufanovej ulici v Prahe 6. Javorník je ťažké prehliadnuť. Ako názov podniku napovedá, sídli pod strechou veľkolepej drevenej koliby s množstvom priestoru na komfortné posedenie (kapacita hlavnej sály je 55 miest). To najdôležitejšie je však samotná kuchyňa. V Kolibe Javorník na vás čaká celá plejáda tradičných slovenských lahôdok. Okrem halušiek na niekoľko spôsobov sú to napríklad ovčie a kravské syry, domáca zabíjačka, údeniny priamo spod tatranských štítov či vyprážané rezne. A k nim je na výber víno z juhu Slovenska, Tatranský čaj, borovička alebo pivo Zlatý bažant.