Logo

  • Dnešné vydanie HN
    • Profil
    • Zmena údajov
    • Zmena hesla
    • Adresy
    • História objednávok
    • Kontakt
    • Aktivácia predplatného
    • Zrušenie účtu
    • Odhlásiť
  • HNonline
  • Stratégie
  • Svetevity
  • Cestovné poriadky
  • RunGO
  • Mediweb
  • Dia
  • Konferencie
  • HNClub
  • MAFRA Slovakia
  • Akcie a zľavy
  • Solventné firmy
  • Predplatné
  • Newsletter
Predplatné
  • Tech
  • Kultúra
  • Bývanie
  • Osobnosti
  • Dizajn
  • Gastro
  • Cestovanie
HNstyle
Zavrieť

Pikantné raňajky

Reklama

Kliknutím na šípku pokračujte v prezeraní galérie

Zavrieť
3/6

Pikantné raňajky

Čili

Čerstvé čili posilní váš imunitný systém natoľko, že poľahky zdoláte nielen sychravé jesenné počasie, ale aj tuhé zimné mrazy. Malé červené papričky zahubia každý vírus, ktorý sa okolo vás obšmietne. Okrem toho bolo dokázané, že znižujú cukrovku aj choroby srdca. Najúčinnejšie sú v čerstvom stave. Práve čerstvé čili papričky sú bohaté na vitamín C, vitamínu A, K aj B6 a dezinfikujú tráviaci trakt. Podľa chute a prahu tolerancie pálivosti si ich v adekvátnom množstve pridávajte k pečivu s maslom a syrom, vajíčkam na mäkko, restovanej zelenine či do omelety.

Čili
Zdroj: Flickr

Reklama

Kardamon

Analýza čínskych vedcov viedla k zisteniu, že ľudia, ktorí si na raňajky do jedál pridávali kardamon viac ako raz týždenne, mali o štyridsať percent nižšie riziko podľahnutia únave, malátnosti a nachladnutiu. Kardamon pôsobí ako spoľahlivý antioxidant a chráni pred nástrahami vonkajšieho prostredia. Možno ho použiť na zvýraznenie chute sladkých i slaných jedál.

Kardamon
Zdroj: Flickr

Zázvor

Ázijský koreň obľúbený predovšetkým v exotickej kuchyni je ideálnym doplnkom pikantných sezónnych raňajok. Naštartuje imunitu, rozprúdi tok energie a spoľahlivo dezinfikuje tráviaci trakt. Jeho použitie je priam zázračne všestranné. Možno si z neho navariť silný korenistý čaj, nastrúhať si ho s jablkom a zaliať medom, pridať do ovsenej kaše s hrozienkami aj do ľubovoľného typu syrovej nátierky. Pred sušeným zázvorom uprednostnite čerstvý, je účinnejší a aj lepšie chutí.

Zázvor
Zdroj: Flickr

Reklama

Škorica

Jedna z najzdravších korenistých príchutí do jedla. Škorica čistí krv, udržiava hladinu cukru krvi v stabilnej rovine a zabezpečuje prekrvenie až po špičky končatín, čo oceníte zvlášť v chladnom jesennom počasí. Výborne sa hodí zvlášť na dochutenie sladkých raňajok. Zvýrazňuje ich chuť a dodáva im exotický šmrnc. Ideálna je ku krupicovej kaši, do čierneho čaju, kapučína, ovocných koktailov a šalátov, na toast, palacinky či croissanty.

Škorica
Zdroj: Flickr

Čierne korenie

Podceňovať neradno klasické, ľahko dostupné čierne korenie. Účinne zvyšuje metabolizmus, rozprúďuje krv v žilách a aj v tom najhoršom počasí vás vnútorne zahreje lepšie ako štamperlík slivovice. Čierne korenie si možno pridať do horúceho čaju na zvýraznenie alebo ho v slanej kuchyni použiť ako náhradu soli.

Čierne korenie
Zdroj: Flickr

Odkazy

  • Predplatné
  • Práca u nás
  • HNClub
  • HNkonferencie
  • Inzercia
  • Online inzercia
  • AIM monitor
  • Kontakt
  • GDPR
  • Štatúty súťaží
  • Newsletter
#

Sociálne siete

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • YouTube
  • HN v AppStore
  • SMS predplatné

Stiahnite si appku

Available on the App Store
Get it on Google Play

MAFRA Slovakia a.s. | Nobelova 34 | 836 05 Bratislava 3 (mapa)

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a dát je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

MAFRA Slovakia, a.s. je členom skupiny AGROFERT