ILUSTRAČNÉ FOTO: REUTERS
StoryEditor

Sony zruší približne 900 pracovných miest vo svojej divízii PlayStation

27.02.2024, 20:52
Autor:
TASRTASR

Sony oznámilo prepúšťanie mesiac po tom, čo Microsoft uviedol, že po akvizícii Activision Blizzard prepustí takmer dvetisíc zamestnancov.

Nadnárodná spoločnosť Sony Interactive Entertainment v utorok oznámila, že plánuje zrušiť približne 900 pracovných miest alebo zhruba osem percent svojej globálnej pracovnej sily v divízii PlayStation. Je tak ďalšou spoločnosťou v technologickom a hernom sektore, ktorá oznámila prepúšťanie. Odôvodnila to zmenami v odvetví, píšu agentúry AP a Reuters.

Toto oznámenie o prepúšťaní prichádza krátko po tom, čo Sony nesplnilo svoj predajný cieľ pre PlayStation 5, čo spôsobilo pokles ceny akcií spoločnosti o 10 miliárd dolárov.

Generálny riaditeľ Sony Interactive Entertainment Jim Ryan na blogu uviedol, že dôvodom prepúšťania sú zmeny v spôsobe, akým videoherný priemysel vyvíja, distribuuje a uvádza na trh produkty. Dodal, že Sony sa tomu musí prispôsobiť a pokračovať vo vývoji technológií budúcnosti v oblasti hrania.

image

Prácu mali dostať tisíce ľudí. Megainvestícia na východe Slovenska padla, Bosch bude aj prepúšťať

Sony oznámilo prepúšťanie mesiac po tom, čo Microsoft uviedol, že po akvizícii Activision Blizzard prepustí takmer dvetisíc zamestnancov. A Riot Games, vývojár populárnej bojovej hry League of Legends, v januári uviedol, že prepustí 11 percent pracovnej sily.

K znižovaniu pracovných miest v prevádzkach Sony dôjde v Amerike, Japonsku, Európe, na Blízkom východe, v Afrike a ázijsko-pacifickej oblasti.

V Londýne sa úplne zatvorí PlayStation Studio. Okrem toho dôjde k zrušeniu rôznych funkcií v rámci Sony Interactive Entertainment v Spojenom kráľovstve.

Prepúšťanie sa dotkne aj ďalších štúdií Sony, vrátane Naughty Dog či štúdií Insomniac Games v USA, ktoré pracovali na hrách ako Marvel‘s Spider-Man 2. Škrty čakajú aj štúdia Firesprite. Zamestnanci, ktorých sa to týka, dostanú odstupné.

Spoločnosť Sony začiatkom tohto mesiaca uviedla, že v  budúcom finančnom roku očakáva postupný pokles predaja PlayStation 5 a neplánuje vydať žiadne veľké tituly.

01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Členovia vlády reagujú na Ficove slová o prepúšťaní úradníkov. Dankov minister chce priberať nových 02 - Modified: 2024-04-15 11:30:55 - Feat.: - Title: Tesla v problémoch: Musk ohlásil prepustenie viac než desatiny celosvetovej pracovnej sily spoločnosti 03 - Modified: 2024-04-15 09:40:44 - Feat.: - Title: Tesla zvažuje prepustenie až pätiny pracovnej sily, tvrdia zamestnanci. Má problémy s predajom 04 - Modified: 2024-04-16 05:30:00 - Feat.: - Title: Sony predstavila slúchadlá a reproduktory novej série. Prinesú silný zvuk a mohutné basy 05 - Modified: 2024-04-17 14:00:00 - Feat.: - Title: Sony pristúpi k razantnému kroku. Zo svojho vlajkového smartfónu odstráni vlastnosť, ktorá ho robí výnimočným
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 08:29