StoryEditor

Najlepšie výsledky v osemročnej histórii

10.02.2003, 23:00

Výrobca stavebných hmôt Baumit Slovensko, s. r. o., Bratislava, investoval minulý rok do strojového vybavenia a modernizácie svojich výrobných prevádzok 130 mil. Sk. V závode v Lietavskej Lúčke zmodernizoval skladovú halu a prevádzkové laboratórium a zriadil paletovacie zariadenie a baličku. Závod v Rohožníku bude mať nové zásobníkové silá pre hotové výrobky. Baumit v tomto závode posilňuje aj logistiku strojového omietania. Investície smerujú najmä do nákupu nových prepravných síl, omietacej techniky a špeciálnej logistiky na realizáciu klasických a samonivelačných poterov.
V Rohožníku spoločnosť vlani vyrobila viac ako 230 tis. ton suchých omietkových zmesí. "Vybudovaním veľkokapacitných zásobníkových síl na uskladnenie voľne uložených zmesí by sa mali zvýšiť naše výrobné kapacity približne o desať percent," uviedol vedúci marketingu Tomáš Sepp. Silá totiž umožnia efektívnejšie využívanie kapacity miešacieho zariadenia a celá výroba suchých omietkových zmesí sa stane menej závislou od kapacity baličky. Závod Baumitu v Lietavskej Lúčke vlani vyprodukoval zhruba 60 tis. ton suchých omietkových zmesí.
Celkový objem tržieb spoločnosti dosiahol v uplynulom roku 1,13 mld. Sk. Je to o štvrtinu viac ako v roku 2001. Podľa informácie T. Seppa ide o najlepšie výsledky predaja v osemročnej histórii spoločnosti. Okrem iného ich pozitívne ovplyvnila aj výstavba nájomných bytov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 22:30