StoryEditor

Hyundai uvažuje o ďalšom závode. Tentoraz v Rusku

12.10.2007, 00:00

Juhokórejská automobilka Hyundai Motor uvažuje o stavbe montážneho závodu v Rusku. Predpokladaná výška investície sa pohybuje okolo 400 miliónov dolárov, čo je asi 9,5 miliardy korún. Tento krok by mal pomôcť koncernu posilniť jeho prítomnosť na perspektívnom ruskom trhu.
Kapacita nového závodu by mala dosiahnuť stotisíc vozidiel ročne. Podľa nemenovaného predstaviteľa spoločnosti Hyundai je práve v štádiu výberu miesta pre továreň. Hyundai závod s dvojnásobnou kapacitou stavia v českom mestečku Nošovice pri Ostrave. Motory doň bude dodávať žilinský závod dcérskej automobilky Kia Motors.
Hyundai je spolu s Kiou 6. najväčším svetovým výrobcom áut. Počas prvých 7 mesiacov tohto roka predal v Rusku 67 439 áut, teda asi o pätinu viac ako v rovnakom období vlani. Viac ako polovicu vozidiel predaných na ruskom trhu už Hyundai licenčne vyrába v nezávislom taganrogskom závode TAGAZ .
Predaj zahraničných áut na ruskom trhu počas prvých 7 mesiacov medziročne vyskočil o 67 % na 861 736 vozidiel. Ruský automobilový trh rýchlo rastie vďaka rýchlemu rastu ekonomiky a zvyšovaniu dostupnosti úverov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. máj 2024 20:26