StoryEditor

Thomson a Reuters sa do leta spoja

15.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Kanadská mediálna skupina Thomson očakáva ukončenie plánovanej akvizície britskej informačnej agentúry Reuters v druhom kvartáli tohto roku. Obe firmy o tom informovali v spoločnom vyhlásení. "Zatiaľ čo proces posúdenia vplyvu zlúčenia oboch spoločností zo strany regulačných úradov pokračuje, práce na plánovanej integrácii spojenej s akvizíciou úspešne napredujú," oznámili spoločnosti. Thomson a Reuters rokujú s americkým ministerstvom spravodlivosti a Európskou komisiu. Vzhľadom na doplňujúci sa charakter ich činností sú obe spoločnosti presvedčené, že povolenie na akvizíciu získajú.
Thomson a Reuters taktiež informovali, že americké ministerstvo spravodlivosti by malo zverejniť svoje rozhodnutie o akvizícii v ten istý deň, prípadne približne v tom istom termíne ako komisia. Obe spoločnosti 13. decembra oznámili, že povolenie regulačných úradov očakávajú v prvom kvartáli 2008.
Kanadská mediálna skupina Thomson sa dohodla na kúpe agentúry Reuters približne za 8,7 miliardy britských libier (v prepočte 382,7 miliardy Sk) v hotovosti a akciách. Nová spoločnosť Thomson-Reuters by mala dosahovať ročné tržby vo výške približne 12 miliárd dolárov (v prepočte 268,92 miliardy Sk) a zamestnávať takmer 49-tisíc ľudí. Podľa informačnej firmy Inside Market Data podiel Thomson-Reuters na finančnom informačnom trhu bude 34 percent, čím prekoná súčasnú jednotku Bloomberg s 33-percentným trhovým podielom. Thomson aj Reuters očakávajú, že do troch rokov vytvoria zlúčením ročný synergický efekt vyše 500 miliónov dolárov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 20:23