StoryEditor

Intel získa interaktívny softvér

20.09.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť Intel podpísala finálnu dohodu so spoločnosťou Havok, hlavným poskytovateľom interaktívneho softvéru a služieb, ktoré používajú tvorcovia digitálnych médií v hernom a vo filmovom priemysle. Havok sa stane kompletne vlastnenou pobočkou spoločnosti Intel. Zlúčenie umožní vývojárom digitálnych animácií a hráčskym komunitám získať výhody inovácií a technologického vodcovstva spoločnosti Intel pri tvorbe digitálnych médií.
"Spoločnosť Havok je lídrom vo fyzických technológiách pre hry či digitálny obsah a stane sa kľúčovým elementom snaženia spoločnosti Intel na poli vizuálnej grafiky," povedal Renee J. James, viceprezident a generálny riaditeľ Intel Software and Solutions Group. "Firma Havok bude aj naďalej pracovať na svojich projektoch, ktoré umožnia pokračovanie vývoja produktov, ktoré firma ponúka v tomto odvetví pre všetky platformy," dodal. Produkty firmy Havok boli použité na vytvorenie špeciálnych efektov vo filmoch ako Matrix, Trója a iné.
Firma Havok má pobočky v San Franciscu, San Antoniu, Štokholme, Kalkate, Mníchove a v Tokiu. Intel, najväčší výrobca čipov na svete, dominuje svetovému trhu s počítačovými procesormi s takmer 80-percentným podielom. Najvyšší protimonopolný orgán Európskej únie obvinil v júli amerického výrobcu počítačových procesorov z pokusu o zneužitie svojej silnej pozície na trhu na vytlačenie menšieho rivala Advanced Micro Devices (AMD). Európska komisia sa domnieva, že Intel chcel tromi rôznymi spôsobmi vyradiť AMD z trhu s procesormi typu X86. Ak by sa obvinenia preukázali, spoločnosť Intel by mohla zaplatiť pokutu vo výške až 10 % jej ročného obratu.
Intel predstaví v novembri aj najnovšiu generáciu svojich čipov. Šéf predstavenstva spoločnosti Paul Otellini včera na stretnutí s obchodnými partnermi oznámil, že nová generácia s označením Penryn bude na trhu od 12. novembra.
Nové čipy by mali byť o 20 % výkonnejšie, no hlavne pracovať výrazne efektívnejšie a úspornejšie. Podľa Otteliniho Intel v tomto roku uvedie na trh 15 nových čipov, v roku 2008 ďalších 20.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 02:52