StoryEditor

Poznámka: Stopäť metrov otáznikov

04.10.2004, 00:00
Pred pár rokmi som býval v Bratislave na Šancovej ulici, ktorá sa vtedy ešte volala Malinovského, preto ma mimoriadne zaujali aktivity týkajúce sa výstavby stopäť metrov vysokej budovy v tejto lokalite. Samozrejme, môj názor nie je rozhodujúci a vychádza skôr z pocitov, ako z racionálnej úvahy. Mne sa skrátka predstava takéhoto "domčeka" s hrdým názvom Európa nepáči.

Pred pár rokmi som býval v Bratislave na Šancovej ulici, ktorá sa vtedy ešte volala Malinovského, preto ma mimoriadne zaujali aktivity týkajúce sa výstavby stopäť metrov vysokej budovy v tejto lokalite. Samozrejme, môj názor nie je rozhodujúci a vychádza skôr z pocitov ako z racionálnej úvahy. Mne sa, skrátka, predstava takéhoto "domčeka" s hrdým názvom Európa nepáči. Príloha istého regionálneho magazínu pre firmy a domácnosti ma však presviedča, že tu postupne vzniká "nová historická scenéria" nášho hlavného mesta a že si na to, skrátka, mám zvyknúť. Nemienim sa pozastavovať nad slovným spojením nového s historickým, podobných hlúpostí som už napokon počul v posledných rokoch viac. Ide mi skôr o to, že hoci sa ťahanice okolo výstavby tohto objektu podľa môjho názoru ešte neskončili, jedna realitná kancelária v ňom už ponúka na predaj bytové i kancelárske priestory a 127 garážových "státí" (to je citát) za údajne bezkonkurenčné ceny. Keďže jedna petícia zbiera podpisy tých, ktorí sú proti stavbe a druhá zas tých, ktorí vraj chcú dať šancu Šancovej a so stavbou súhlasia, navrhujem vypísať v tejto veci referendum, ktoré síce podľa našich zvyklostí aj tak nič nevyrieši, ale nech sa ľudia aspoň realizujú... Zástancovia mrakodrapu majú v rukáve tromf: Na vrchu budovy vznikne prvá verejne prístupná rozhľadňa v Bratislave, z ktorej vraj bude vidno okrem iného až do Pezinka. Ak bude zhora skutočne vidno aj isté veľmi populárne pezinské zdravotnícke zariadenie, potom dávam aj ja stavbe zelenú. Veď tu ide o výhľad do budúcnosti!

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
14. máj 2024 04:17