StoryEditor

Na Slovensku videl šancu preraziť

28.08.2018, 00:00
Slováci, ktorí skúsili šťastie v zahraničí, no nezostali tam. Cenné skúsenosti zužitkovali doma.

Martin Záhumenský mal príležitosť a chytil sa jej. Oslovila ho londýnska firma, či nechce vybudovať ich pobočku v Holandsku a on ponuku prijal. Niekoľko mesiacov strávil v cudzine, no nepresvedčila ho a vrátil sa na Slovensko, kde spolu s ďalšími dvomi partnermi založil IT firmu, ktorá má dnes zákazníkov po celom svete.


Projekt, ktorý nenaplnil očakávania
Stretli sme sa v kanceláriách spoločnosti, ktorá sídli v jednej z uličiek Starého Mesta. To, že v budove je firma, ktorá má klientov v Saudskej Arábii, Poľsku či Česku, zistíte iba vďaka malému nápisu, medzi desiatkami iných. Martin Záhumenský nás zavedie do zasadačky, ktorá je zároveň aj oddychovým priestorom s Playstation, sedačkami a chladničkou plnou Red Bullov. Programovaniu sa začal venovať ešte na strednej škole, keď vytváral programy pre otcovu firmu. Čoskoro po nástupe na Technickú univerzitu v Bratislave začal pracovať v nadnárodnej firme a o pár rokov sa vypracoval na vedúcu pozíciu. Vtedy však prišla ponuka od inej spoločnosti z Anglicka. Tá jemu a ďalšiemu Slovákovi ponúkla zaujímavý projekt, a to vybudovať ich pobočku v Holandsku.


Záhumenského táto možnosť nadchla a odišiel do Amsterdamu, no realita bola nakoniec iná, ako si predstavoval. „Šéfoval som tej pobočke a tým, že sme boli dvaja, a projektov bolo relatívne málo, nenapredovalo to tak, ako sme si predstavovali,“ vysvetlil. Venovali sa skôr podpore existujúcich zákazníkov, a nie rozvoju predaja novým zákazníkom, ako im bolo sľubované. „Preto som sa rozhodol vrátiť na Slovensko, dôvod bol však aj ten, že tu bola priateľka a nechcela sa tam sťahovať, keďže ešte študovala,“ dodal.


V roku 2007 tak bol už ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-03 12:58:38 - Feat.: - Title: Relácia Elementy ženy: Tréner Tomáš Mihálik o výhodách silového tréningu, čo s boľavým chrbátom a veriť influencerom? 02 - Modified: 2024-05-03 09:00:00 - Feat.: - Title: Postavili ste si bazén a neskolaudovali ste ho? Advokát v rozhovore pre HN hovorí, aké máte možnosti 03 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 04 - Modified: 2024-04-27 09:01:43 - Feat.: - Title: ROZHOVOR: Účasti na eurovoľbách by pomohlo spájanie hlasovaní. V Belgicku chodí voliť takmer 90 percent ľudí 05 - Modified: 2024-04-27 12:00:00 - Feat.: - Title: Po Slovensku anonymne ukrývajú peniaze na verejných miestach. Jeden fanúšik nás sledoval, hovorí dvojica z projektu Cash catch
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 03:09