StoryEditor

Tento Ruskov návrh podporím

23.09.2005, 00:00
Zajtra by ste mali predkladať novelu zákona o významných investíciách, ktorú robilo ministerstvo hospodárstva ešte za exministra Pavla Ruska. Súhlasíte s touto krátkou novelou?

Zajtra by ste mali ako dočasný minister hospodárstva parlamentu predložiť novelu zákona o významných investíciách. Rezort hospodárstva ju pripravil ešte za exministra Pavla Ruska. Ten mal na podporu investícií iný názor ako vy. S touto novelou súhlasíte?
-- Návrh síce vznikol ešte za pôsobenia ministra Ruska, ale s podporou vlády. A na rokovaní vlády som s ním súhlasil aj ja.
Považujete návrhy na rozšírenie definície významnej investície za dobré?
-- Nemám s tým žiaden problém. Ide o to, aby za významné investície mohli byť považované aj investície do vedy, výskumu a vývoja. Novela tiež rieši technický problém s určovaním nezamestnanosti. Teraz sa miera nezamestnanosti určuje po okresoch podľa výberového zisťovania pracovných síl podľa Štatistického úradu, čo je nevykonateľné, lebo úrad štatistiku po okresoch nerobí. Novelou by sa tento nedostatok mal vyriešiť. Navrhuje sa, aby sa to robilo podľa evidovanej nezamestnanosti, ktorú robia úrady práce.
Takže novela korešponduje aj s pravidlami pre poskytovanie stimulov, ktoré ste prezentovali potom, ako ste dočasne prevzali rezort hospodárstva?
-- Vôbec nie je s nimi v rozpore. Naopak, v spôsobe, ako riešiť okresnú nezamestnanosť, je s nimi v súlade.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. máj 2024 08:29