StoryEditor

I.D.C. Holding investuje sto miliónov

16.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Slovenský producent cukroviniek I.D.C. Holding plánuje v tomto roku preinvestovať 100 miliónov korún. Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených bratislavskou burzou, investície spoločnosti by mali smerovať do pokračovania modernizácie výroby oblátok, sušienok,
zvýšenia produktivity baliacich liniek, do zlepšenia pracovných podmienok či do zvýšenia hygieny. Ďalšie peniaze sú určené na nákup informačných technológií. V tomto roku tiež I.D.C. Holding očakáva nárast priemerného počtu zamestnancov z 1157 na 1 200 osôb.
I.D.C. Holding dosiahol podľa neauditovaných konsolidovaných výsledkov zostavených podľa medzinárodných účtovných štandardov IFRS v prvom polroku minulého roka výnosy 1,5 mld. korún. V sledovanom období spoločnosť vykázala konsolidovaný čistý zisk 59,6 milióna korún. Firma zaznamenala v sledovanom období prevádzkové náklady 1,4 miliardy korún.
Výroba akciovej spoločnosti I.D.C. Holding sa sústreďuje do dvoch výrobných závodov, a to Figaro Trnava a Pečivárne Sereď. Základné imanie spoločnosti predstavuje 460 miliónov korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 13:35