StoryEditor

Dizajn 2017: In bude zelená, návrat k prírode a vaňu vám napustia hlasoví asistenti

11.01.2017, 23:01
Autor:
ipip
Tento rok ponúka skvelé nápady, ale aj moderné pomôcky pre domov, no najmä pre vás.

Viete si to predstaviť? Hlasový asistent, ktorý vám poskytne aktuálne počasie, zatiaľ čo vy si nalievate kávu do predhriateho hrnčeka. Nie je váš štýl? Žiadne starosti - je tu niečo pre každého, uvádza Forbes.

1. Saténová mosadz

Mosadzné povrchové úpravy zaznamenávajú návrat. Lesklé zlaté tóny vyniknú v priestore a to bez toho, aby ste do nich veľa investovali.  priestoru bez vysokej cenovky. Ale v poslednej dobe, návrhári, upúšťajú od leštenej mosadze dávajú prednosť a matnejšej alebo brúsenej mosadzi. Pôsobí to teplejšie a miernejšie.

2. Hlasová aktivácia asistentov

Zariadenie, umiestnené po celom dome vždy čaká na váš príkaz. Opýtajte sa ho, aby vám povedalo počasie, prehrá skladbu z Spotify, stlmí svetlá alebo napustí vírivku.

K projektu sa už pridali Lutron, Crestron, Philips Hue, Wemo, Honeywell, Samsung Smart, Uber, či Domino. Google Home pracuje na hlasom aktivovateľnom asistentovi.

Twitter

3. Nočné stolíky inak

Ak máte problémy nájsť ten správny vopred vyrobený doplnok pre váš domov, nezameriavajte sa výlučne len na skrine. Omnoho pútavejšie pôsobia komody či staré stolíky. Prispôsobte si toaletné stolíky podľa seba.

4. Úložné priestory na stene

Pri hľadaní otvoreného priestoru sa mnoho majiteľov domov a návrhárov zbavuje horných skriniek a natlačených poličiek. Namiesto toho si umiestnia výlučne potrebné veci na pracovný stoôl, čím priestor získa otvorenejší a svieži vzhľad.

5. S bielou opatrne

V interiéroch, ktoré sa kúpu v bielej farbe je niečo osviežujúce, ale keď je jej veľa, začína miestnosť pôsobiť až klinicky. Vyváženie bielej s krémovou alebo s prírodnými ľanovými odtieňmi vytvára úchvatný pohľad.

Pixabay

6. Zelená

Farba roka 2017. Zelená sa rýchlo stáva hitom pre tých, ktorí hľadajú revitalizáciu, návrat k prírode. Farba motivuje ku kombinácii s teplými tónmi dreva.

Flickr

7. Útulné práčovne? Prečo nie

Každý vie, že kuchyne a kúpeľne stoja vysoké náklady. Mnoho majiteľov domov však vie, že každý priestor môže vyzerať skvelo.  každý priestor vyzerať skvele. Aj práčovne. Konštrukčné triky priniesli viac svetla, inteligentnejšie skladovanie a lepšie funkcie. Je to riešenie pre tých, ktorí si uvedomujú, že nakoľko trávia veľa času praním bielizne. Tak prečo to neurobiť v priestore, z ktorého máme dobrý pocit?

8. Interiér predsiení

Miesto, kde sa môžete pobaviť s dizajnom bez toho, aby ste „prešvihli“ rozpočet. Majitelia minú stovky až tisíce na to, aby ich predsieň vyzerala štýlovo. Pritom však niekedy stačí len detail, kúsok tapety na vhodnom mieste či zrkadlo a predsieň hneď nadobudne iný ráz. Koniec koncov na prvom dojme záleží.

Flickr

9. Outdoor-pocit indoor sprchy

Sprcha je vnútri, ale výhľad, umiestnenie a dizajn vytvára dojem, akoby ste boli vonku. Vonkajšia sprcha je síce žiadaná, ale nie praktická. Hlavne nie v niektorých oblastiach či krajinách. Ak chcete ale získať pocit, akoby ste boli vonku, návrhári a majitelia domov sa postarali o riešenie. Intímne nádvorie a strategické umiestnenie miesta na vytvorenie kúpeľne, ktoré zaručuje zachovanie súkromia pri sprchovaní.

Pixabay

10. Zabudované chladničky

Pre malé až mierne veľké kuchyne, ide v prestavbe často o centimetre. Chladničky, zabudované v stene sú v jednej rovine, čím uvoľňujú síce len o trochu viac priestoru, ale vytvárajú aerodynamický vzhľad.

Flickr

01 - Modified: 2016-07-05 07:44:41 - Feat.: 0 - Title: Toto je 10 najinšpiratívnejších webov o dizajne 02 - Modified: 2016-07-28 08:05:30 - Feat.: 0 - Title: Dizajn na Slovensku oslavuje. Pozrite sa na päť (ne)tradičných ľudových inšpirácií
01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 03 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 04 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 05 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 18:18