StoryEditor

Dve ikonické značky ohlásili strategické partnerstvo. Oslavujú ho unikátnymi hodinkami

04.02.2021, 17:10
Autor:
lezolezo
Švajčiarska hodinárska manufaktúra Tag Heuer a nemecký výrobca športových áut Porsche oznámili začiatok nového partnerstva.

Nejde pritom o úplne nové spojenie. TAG Heuer a Porsche spolupracujú už desaťročia. Tentokrát firmy hovoria o začiatku komplexnej a dlhodobej spolupráce na vývoji produktov a smerom k víťazstvám na športových súťažiach. 

Ikonické značky, ktoré patria medzi symboly svetového luxusu, štartujú novú éru novými hodinkami Tag Heuer Carrera Porsche Chronograph. Práve toto dielo je ich oslavou.

"TAG Heuer a Porsche majú spoločnú históriu a hodnoty, ale čo je najdôležitejšie, zdieľame rovnaký postoj k životu. Rovnako ako Porsche, aj my sme bojovníci a vždy sa snažíme o najvyšší výkon," povedal generálny riaditeľ hodinárskej znaky Frédéric Arnault. 

"Silné priateľstvo našej značky so spoločnosťou TAG Heuer existuje už desiatky rokov a som šťastný, že teraz podnikáme ďalšie kroky v rámci nášho strategického partnerstva," doplnil člen výkonnej rady pre predaj a marketing Porsche Detlev von Platen. 

Chronograf TAG Heuer Carrera Porsche

Názov Carrera bol od začiatku prirodzenou voľnou pre prvú kreatívnu spoluprácu týchto značiek. Ide o poctu dedičstvu dvoch legendárnych mien, či už v pretekárskom športe alebo mimo neho. Nový chronograf ukazuje, čoho sú obidve značky schopné dosiahnuť.

Tag Heuer, Porsche

Hodinky vychádzajú z dizajnu Carrera Sport Chronograph. Výrazná stupnica tachymetra gravírovaná na lunete prináša množstvo funkcií inšpirovaných dizajnovou podstatou Porsche. Spája v sebe výkon, kvalitu a inovácie a odráža dokonalosť obidvoch mien. 

Na lunete je vyrytý nápis Porsche. Rovnako túto značku evokujú aj farby - červená, čierna a šedá, tie tak isto odkazujú na historické modely Heuer. V priehľade zadného viečka zaujme závažie dizajnované do podoby pretekárskeho volantu Porsche. 

Asfaltový reliéf ciferníka vyjadruje vášeň pre cestu a arabské číslice odkazujú na čísla na palubnej doske športových áut Porsche. 

Hodinky majú buď mäkký remienok z luxusnej teľacej kože s výrazným prešívaním, alebo oceľový remienok s prvkami pretekárskeho dizajnu.

Srdcom chronografu je vlastný manufaktúrny strojček Caliber Heuer 02 s impozantnou 80ti hodinovou rezervou chodu. TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph sú špeciálnou edíciou hodiniek. Ich balenie je ušité na mieru. 

Dve histórie a jedna vášeň

Značky majú spoločnú bohatú históriu aj príbehy o inováciách, špičkových technológiách, nezávislom myslení a talente pre dizajn.

Obidve spoločnosti zakladali podnikatelia - samouci. Edouard Heuer aj Ferdinand Porsche boli vizionári a priekopníci a ich tvorba kreovala a menila obidve profesie. 

Heuer vyrobil prvý náramkový chronograf a Porsche prvý elektromobil s motorčekmi uloženými do náboja kolesa. Obidva tieto vynálezy získali ocenenia na svetových výstavách v Paríži. 

Heuera ocenili v roku 1889 a Porsche predstavili svoj prvý Lohner-Porsche Electromobile na výstave Expo v roku 1900. 

Vznik priateľstva 

Skutočnými tvorcami priateľstva sú však potomkovia týchto preslávených značiek. Syn Ferdinanda Porsche, Ferdinand Anton Ernst, ktorý je známy aj ako "Ferry", nastúpil do konštruktérskej kancelárie svojho otca v roku 1931, keď mal 22 rokov. 

Neskôr založil značku automobilov, ktorá nesie priezvisko jeho rodiny. Porsche sa následne dlhé roky spájalo so športovými úspechmi po celom svete, vrátane víťazstva v pretekoch Carrera Panamericana v roku 1954. Na počesť úspechu nazval svoj najvýkonnejší motor "Carrera". 

Pravnuk Edouarda Heuera Jack v roku 1963 vytvoril prvý chronograf Heuer Carrera. Práve jeho vlastnosti umožňujú pilotom v športových automobiloch určiť v zápale akcie na prvý pohľad čas.

Tento priekopnícky model hodiniek a najsilnejší motor Carrera po prvýkrát spojili značky Porsche a Heuer. Stelesňoval ambície, rýchlosť a technickú dokonalosť.

Jack Heuer vytvoril aj ďalšie ikonické hodinky - Heuer Monaco. Bol to prvý vodeodolný automatický chronograf so štvorcovým púzdrom.

Jeho názov evokoval Veľkú cenu Monaku a Rallye Monte Carlo, v ktorej Porsche dominovalo v troch rokoch po sebe, od roku 1968 až do roku 1970, so svojim ikonickým modelom 911. 

Porsche, TAG Heuer

​Toto auto, rovnako ako hodinky Heuer Monaco s výrazným púzdrom, modrým metalickým ciferníkom, červenou sekundovou ručičkou a korunkou umiestnenou na ľavej strane púzdra, porušilo dizajnérske pravidlá tradičného hodinárstva. 

Ďalším významným miľnikom spolupráce medzi TAG Heuer a Porsche bol vývoj a výroba motora TAG Turbo, ktorý umožnil tímu McLaren vyhrať trikrát po sebe tituly majstra sveta F1. 

Spolupráca značiek pokračovala v podobe pretekov Porsche Carrera, Porsche Supercup, pri vytrvalostných pretekoch aj vzniku Formuly E.

Porsche vytvorili vlastný tím Formuly E, samozrejme, opäť s TAG Heuer ako titulárnym partnerom a oficiálnou časomierou. 

01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Najrýchlejšie nabíjajúce sa vozidlo a k tomu výkon 938 koní? Nové Porsche Taycan presvedčí aj odporcov elektromobility 02 - Modified: 2024-04-17 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistenie HN: elektrické Porsche v Bratislave sa už vyrába. Fabrika aktuálne pracuje na „vychytávaní múch“ 03 - Modified: 2024-04-04 14:22:29 - Feat.: - Title: Fico sa bojí čierneho scenára. Sľúbený plán nedoručil, namiesto toho dáva investorom desiatky miliónov eur 04 - Modified: 2024-04-02 08:44:12 - Feat.: - Title: Na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave „pristál“ jeden z najočakávanejších modelov Porsche. Nová Panamera vstúpila na slovenský trh 05 - Modified: 2024-01-29 10:35:00 - Feat.: - Title: Európska únia by ešte mohla odložiť zákaz spaľovacích áut, tvrdí finančný šéf Porsche
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 03:18