Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
15.10.2020, 18:00

Projekt AK ateliéru gutgut: Pozrite si bratislavský byt, ktorý stvorila polica

  • Byt Pri starej prachárni v bratislavskom Novom meste. Pred rokom tesný, tmavý priestor, ktorý tvorila jediná miestnosť kuchyne, obývačky a spálne.
  • Na rozlohe necelých tridsiatich šiestich štvorcových metrov sa trojici architektov - Štefanovi Polakovičovi, Lukášovi Kordíkovi a Barbare Rek - podarilo stvoriť úplne nový svet.
  • Prečítajte si článok publikovaný v HN Magazíne, ktorý vychádza každý piatok ako príloha k Hospodárskym novinám.
Projekt AK ateliéru gutgut: Pozrite si bratislavský byt, ktorý stvorila polica
Zdroj: Ľuboš Dobóczi

Život medzi dvoma rôznymi stenami – oceľovou (púšťajúcou do hĺbky dispozície svetlo) a nariasenou, transparentnou, gumexovou. Aj takto opisuje byt AK Štefan Polakovič na sociálnej sieti.

​Hoci oceľ a gumex ani vzdialene neevokujú útulný domov, sofistikovaný prístup ateliéru gutgut dokazuje, že práve tieto materiály môžu byť tým správnym riešením.

V galérii si pozrite výsledok:

​Zvlášť ak sa v interiéri stretnú s masívom obnažených trámov či rovnako odkrytými tehlovými stenami. Pri konverzii jednoizbového bytu na dvojizbový architekti najprv odstránili z priestoru všetky priečky.

A potom doň vložili oceľovú konštrukciu, ktorá ako jediná predeľuje spálňu a dennú časť. Táto stena – polica je zároveň kuchynskou linkou, odkladacím priestorom, šatníkom a prechodom do WC a spálne.

Preto sa dá označiť za najaktívnejšiu vertikálnu časť bytu. Z doslova tmavej kutice tak vznikol priestranný, svieži a plne funkčný mládežnícky byt. S atmosférou, ktorá nepripomína žiadnu inú.

Ticketportal.sk