StoryEditor

Nový rozmer luxusu. V čom tkvie nebezpečenstvo pre tieto značky?

Ani visačka Made in Italy ešte nemusí znamenať, že to bolo skutočne celé vyrobené v Taliansku.

Luxus, kam patrí aj haute couture a bespoke tailoring, bol vždy pomaly sa pohybujúcim segmentom trhu , ktorý sa však v posledných rokoch prispôsobil novým podmienkam, resp. musel sa prispôsobiť očakávaniam nových zákazníkov.

Tí sú dnes v priemere o desať rokov mladší ako to bolo v priebehu 20. storočia, vstúpili bez problémov do digitálneho sveta, na sociálne siete, prijali aj platformu nakupovania prostredníctvom elektronických zariadení a mobilných aplikácií a sú oveľa citlivejší smerom k transparentnosti a trvalej udržateľnosti.

Polarizácia luxusných značiek

Posledné roky ukazujú, že nastali posuny vo vnímaní luxusu a značky s luxusným tovarom sa polarizujú. Sú tu luxusné značky, ktoré sa zameriavajú na tzv. každodenný luxus a produkty životného štýlu a na druhej strane tie, ktoré sú určené pre 0,1 percenta tých najbohatších spotrebiteľov.

Rebecca Robins a Manfredi Ricca z poradenskej spoločnosti Interbrand, spoluautori štúdie Meta Luxury - značky a kultúra excelentnosti tvrdia, že luxus ako termín sa stal v súčasnosti nadmerne nafúknutý.

Volajú po zameraní sa na skutočný luxus, po remeselnej kvalite a jedinečnosti s cieľom udržať si dôveru spotrebiteľov. Tvrdia, že skutočné luxusné značky sú na základe svojich dokonalých produktov stále komerčne úspešné, pretože im ľudia veria, pretože ich produkty sú niečím skutočne jedinečným.

Nepopierateľná hodnota a dlhovekosť sú podľa nich teda tými najdôležitejšími atribútmi luxusného výrobku.

Jasný pôvod surovín

V dnešnej atmosfére, kedy spotrebitelia dopredu predpokladajú a berú za samozrejmé, že všetko, teda aj luxusný tovar bol vyrobený niekde v krajinách rozvíjajúcich sa ekonomík, budú musieť luxusné značky prehodnotiť a pracovať oveľa tvrdšie na tom, aby deklarovali kvalitu svojich tovarov....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2019-02-22 10:12:59 - Feat.: 0 - Title: Obchod s módou sa mení, nezaspite na vavrínoch. Profitujte so ziskom a dlhodobo
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 02 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 03 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 04 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC 05 - Modified: 2024-04-06 22:00:00 - Feat.: - Title: Návrh inšpiratívneho interiéru v novostavbe v Záhorskej Bystrici: Architekti stavili na remeslo a čisté línie
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 00:33