StoryEditor

Pozrite si prvú elektrickú motorku od Harley-Davidson, predstavil ju Panasonic

11.01.2019, 15:00
Livewire je prvý elektrický (EV) a šikovný motocykel spoločnosti Harley-Davidson.

Japonská spoločnosť Panasonic sa stále viac profiluje aj ako dodávateľ technológií pre tretie strany. Na veľtrhu CES v Las Vegas podľa očakávania ukázala novú špičkovú OLED televíziu a mnoho gramofónov Technics, oveľa väčšiu pozornosť si však vyslúžila spoluprácou s americkou legendou Harley-Davidson.

Panasonic sa z pohľadu koncového užívateľa po zrušení výroby plazmových televízorov trochu stratil z trhu. V skutočnosti však firma bodovala a boduje v úplne iných oblastiach priemyslu.

Jan Kužník, Technet.cz

​Predvlani sa tiež vrátila na trh s prvými OLED televízormi a aj podľa našich testov opäť patrí medzi špičku. Oživenia sa dočkal aj brand Technics, ktorým sa japonská firma snaží osloviť záujemcov o high-endové prístroje.

Začnime však tým, čo by našinec od Panasonicu možno nečakal - motocyklom. Livewire je prvý elektrický (EV) a šikovný motocykel spoločnosti Harley-Davidson.

Tá sa po rokoch neúspechov, klesajúcich predajov, zatvárania tovární a prepúšťania, snaží zaujať aj iných než len svojich tradičných zákazníkov. Pre nich nový stroj zrejme nebude to pravé.

Keď vyšiel v hoteli Mandalay Bay v Las Vegas prvýkrát na pódium, nebolo ho vôbec počuť. Elektrický motor s permanentným magnetom poháňaný batériou od divízie Panasonic Automotive nevydáva totiž takmer žiadne zvuky.

A ako všetci ortodoxní priaznivci značky vedia, bez typického hluku to jednoducho nie je ono. Harley je samozrejme možné prepojiť s mobilom cez firemnú servisnú platformu OneConnect a aplikáciu Harley-Davidson pre iOS a Android.

Motorka má zabudované GPS aj LTE a na dotykovom 4,3 palcovom displeji aj mobile možno sledovať všetky potrebné údaje, vrátane integrovanej navigácie a hudobnej služby.

Model ako prvý na svete kombinuje podporu technológií HDR10 +, Dolby Vision a HLG Photo (Hybrid Log-Gamma). Prvenstvo si drží aj v umiestnení reproduktorov. Tie na hornej hrane prístroja smerujú hore, aby ešte lepšie vynikol zvuk vo formáte Dolby Atmos.

Jan Kužník, Technet.cz

​Televízor možno ovládať hlasom cez hlasových asistentov Googlu a Amazonu. Na vývoji OLED panelov sa podieľal aj popredný hollywoodsky kolorista Stefan Sonnenfeld.

Jeho práca sa premietla do mnohých filmov uplynulých rokov, ako napríklad Zrodila sa hviezda, Wonder Woman, Muž z ocele, Kráska a zviera, Star Wars: Sila sa prebúdza, Jurský svet, 300 a ďalších.

Ako mnoho iných, kolorista pri každodennej práci používa aj Sonnenfeld OLED televízory japonskej spoločnosti ako veľkoformátové referenčné monitory. Vylepšenia sa dočkalo aj užívateľské rozhranie My Home Screen, po novom s označením 4.0.

Na konkrétne funkcie pre európsky trh si však budeme musieť počkať až na jarný Panasonic Convention, kde nám firma televízor ukáže podrobnejšie. Aktuálne možno každopádne zmeniť celú úvodnú obrazovku, zjednodušený bol aj prístup k živému vysielaniu a internetovým službám.

K dispozícii sú skratky ku konkrétnemu obsahu, pripojeným zariadeniam alebo k službám ako je Netflix, Amazon Prime či YouTube. Na úvodnú obrazovku si môžete pridávať aj obľúbené televízne stanice.

01 - Modified: 2023-08-03 15:03:35 - Feat.: - Title: Českého prezidenta Petra Pavla natočili na motorke bez prilby. Priznal, že urobil hlúposť 02 - Modified: 2023-08-02 08:56:57 - Feat.: - Title: Táňa Pauhofová musela vyhľadať psychoterapeuta. Priznala z čoho má fóbiu 03 - Modified: 2023-05-18 11:38:18 - Feat.: - Title: Panasonic plánuje minimálne dve nové továrne na batérie v Severnej Amerike 04 - Modified: 2022-10-18 13:15:21 - Feat.: - Title: Adrenalínový koníček herečky Jany Hubinskej. Skončila s fajčením a v garáži má dvojkolesovú mašinu! 05 - Modified: 2022-09-02 11:37:20 - Feat.: - Title: Panasonic bude v Česku investovať 145 miliónov eur do výroby tepelných čerpadiel
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 14:36