StoryEditor

Tvorba Slovenky zažiarila v medzinárodnej súťaži. Konkurovalo jej 45 krajín

06.12.2018, 11:15
Autor:
redred
Porota vyberala zo 45 krajín sveta, kategóriu Obalový dizajn ale ovládli aj Slováci.

Andrea Andreutti Pokorná zaujala 24-člennú porotu svojím projektom dizajnérskeho riešenia obalov na cereálne výrobky v rámci súťaže Red Dot Award: Communication Design 2018.

Počas niekoľkých dní odborníci preskúmali, prerokovali a vyhodnotili 8 610 medzinárodných projektov v oblasti komunikácie a Andrein projekt SUN VITAFLORA FLOUR v kategórii Obalový dizajn ocenili za vynikajúcu vysokú kvalitu dizajnu a tvorivý úspech.

Jej tvorbu, ktorá pokorila svetovú konkurenciu si pozrite v galérii:

​Red Dot Award: „Usmievaj sa a buď šťastný!“ Takéto posolstvo nesie séria obalovín Andrey Andreutti Pokornej pre kolekciu 27. cereálnych výrobkov z obilnín.

Obaly majú jednoduchú kompozíciu, čím dosahujú maximálny vizuálny dosah. Hravosť dizajnu je dôležitý prvok identity značky.

Porota vyberala zo 45 krajín sveta

V tejto súťaži každoročne víťazia dizajnéri z USA, Japonska, Taiwanu, Vietnamu, Južnej Korey, Brazílie, Číny, Ruska, Brazílie, ako aj krajín z celej Európy. V roku 2018 vstúpilo do súťaže Red dot Award 8610 dizajnérov, agentúr a spoločností zo 45 krajín sveta.

Z týchto vstupov si porota vybrala víťazné návrhy v 17 kategóriách a tak získala tohtoročné najlepšie príspevky z medzinárodného komunikačného dizajnu a tvorivej scény.

Na slávnostnom odovzdávaní cien Red Dot Award počas noci návrhárov v Ewerku v Berlíne bol projekt SUN VITAFLORA FLOUR predstavený medzinárodným hosťom. Súčasťou programu je vernisáž výstavy ocenených prác „Dizajn na scéne víťazov“, ktorá predstavuje celosvetový komunikačný dizajn.

Ocenený projekt Andrey Andreutti Pokornej je prezentovaný aj v Medzinárodnej ročenke Komunikačný design 2018/2019. Ročenka bude distribuovaná približne do 40 krajín.

Slovensko splnilo najvyššie štandardy

Profesor Peter Zec, zakladateľ a generálny riaditeľ Red Dot Award, povedal o súťaži a ocenení: „Už viac ako 60 rokov poskytujeme dizajnérom, agentúram a firmám platformu na hodnotenie dobrého dizajnu. Tí, ktorí sa zúčastňujú súťaže Red Dot Award, si musia uvedomiť, že naši členovia poroty požadujú veľmi vysoké štandardy na všetky vstupy."

"To sa prejavuje v intenzívnych rozhovoroch a diskusiách, ktoré sa konajú, aby sa všetci odborníci zhodli na dobre podloženom rozhodnutí. Všetci tí, ktorí postupujú v náročnom rozhodovacom procese, aby získali Red Dot Award, majú všetky dôvody byť na seba hrdí, pretože porota udeľuje našu cenu len kvalitným projektom. To ma veľmi teší a laureátom k ich zaslúženému úspechu úprimne blahoželám.“

Red Dot Award za dizajn je jednou z najväčších svetových súťaží v oblasti dizajnu na svete. Design Zentrum Nordrhein Westfalen začalo s oceňovaním kvalitného dizajnu v roku 1954. Odvtedy sa Red Dot Award stala medzinárodne uznávanou značkou kvality dizajnu.

Andrea celosvetové ocenenie už v minulosti získala za najlepší obalový dizajn sveta Worldstar Award For Packaging Excellence v USA. Bola úplne prvá spomedzi dizajnérov v histórii Slovenska.

Andrea Andreutti Pokorná

  • Slovenská dizajnérka.
  • Okrem obalovín tvorí knižný dizajn, vizuálne identity a zaoberá sa vizuálnou komunikáciou.
  • Experimentuje s prepájaním týchto oblastí a vznikajú tak logotypy, etikety, webstránky, katalógy, vizuály, plagáty aj ilustrácie.
  • Štúdium:  Vysoká škola výtvarných umení, Bratislava, Akademija za likovno umetnost, Ljubljana, Stredná umeleckopriemyselná škola, Bratislava

Ocenenia:

• Worldstar Award For Packaging Excellence, USA - ocenenie
• Gold Pack- tri ocenenia
• Young Packaging - ocenenie
• Tetra Pak Design of the Year - ocenenie
• Najkrajšia kniha Slovenska - päť ocenení
• The Best Design of the Food - dve ocenenia

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 02 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 03 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 04 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC 05 - Modified: 2024-04-06 22:00:00 - Feat.: - Title: Návrh inšpiratívneho interiéru v novostavbe v Záhorskej Bystrici: Architekti stavili na remeslo a čisté línie
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 10:32