StoryEditor

Bratislava privítala britskú módu aj Slovenku, ktorej šaty nosí aj Kate Middletonová

02.10.2018, 15:14
Autor:
redred
V hlavnom meste prebehlo predstavenie toho najlepšieho z britskej módy slovenskému obecenstvu.

Kúsok Británie v Bratislave pod názvom Fashion is GREAT by British Embassy. V Bratislave prebehlo podujatie pripravené pre všetkých milovníkov módy, kreativity a britského dizajnu, a to prehliadka ôsmych módnych návrhárov a značiek.

Ukážku britskej módy si pozrite v galérii:

Úspešný dizajnér je kreatívny aj dobrý obchodník

Britská móda je medzinárodná, kreatívna a dynamická a viaceré z najikonickejších značiek v dnešnej móde sú zo Spojeného kráľovstva. Mladí návrhári vedia, že ak chcú byť úspešní, musia byť nielen kreatívni ale aj dobrí obchodníci.

Silnou stránkou britského módneho priemyslu je spojenie medzi návrhármi a predajnou sieťou. Trendy a inovácie z predvádzacích mól plynule prechádzajú na obchodné ulice a vytvárajú tak multi miliónový priemysel. Len v Spojenom kráľovstve prispieva módny priemysel viac ako 32 miliardami libier k miestnej ekonomike.

Čo pripravili pre návštevníkov?

Na módnej prehliadke zahviezdili mená ako Belinda Chorley, ktorá úzko spolupracovala s návrhárkou Vivenne Westwood. Marion Ayonote, ktorej luxusné topánky si obľúbili Beyoncé či Lady Gaga.

Taktiež značky ako Barbour a Ted Baker, ktorí prezentovali dámsku ale aj pánsku módu. Ted Baker sú známi svojou kvalitou a tiež tým, že miešajú tradičné a súčasné vplyvy.

Prekvapením na pódiu bol aj domáci miláčik. Britská značka Karen Millen sa zameriava na predaj kvalitného dámskeho oblečenia s dobre vyzerajúcimi strihmi a kvalitným spracovaním.

Značka Little Mistress predstavila atraktívne dámske šaty za dostupné ceny spolu s kabelkami v odvážnych módnych vzoroch značky Paul´s Boutique. A posledná koho v pondelok predstavili bola Ivana Kuráňová.

Ivana Kuráňová - priame spojenie medzi slovenskou a britskou módou

V minulosti pracovala pre slávny dizajnérsky dom Alexandra McQueena v Londýne a jej šaty si obliekla aj Kate Middleton či iné svetové celebrity. Dnes sa prezentuje vlastnou módnou značkou Ferity tu na Slovensku. Je fantastickým príkladom toho, ako dobre funguje spolupráca medzi Veľkou Britániou a Slovenskom aj v oblasti módy.

Je príkladom úspešných Slovákov, ktorí v Británii dostali príležitosť na prejavenie svojho talentu a po návrate späť domov obohatili svoje profesné prostredie tu na Slovensku.

A to neplatí len v móde.

01 - Modified: 2024-04-26 08:47:39 - Feat.: - Title: Lovestream oznámil brutálne mená prere tento ročník. Do Bratislavy príde Macklemore, 50 Cent aj Rita Ora 02 - Modified: 2024-04-25 15:00:00 - Feat.: - Title: Najtrendovejšie farby tejto jari: Vaše outfity budú vďaka nim živšie a štýlovejšie 03 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 04 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu 05 - Modified: 2024-04-23 14:02:16 - Feat.: - Title: Bratislavský Slovnaft čakajú v najbližších týždňoch odstávky. Potrvajú až do polovice júna
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 16:03