StoryEditor

Slovenský módny dizajn dostane vlastnú aplikáciu

02.07.2018, 12:35
Autor:
ipip
Nová Bratislava Fashion Map prerastie do mobilnej aplikácie

V apríli tohto roku vydal Slovak Fashion Council (SFC) tretí ročník Bratislava Fashion Map (BFM), papierovú mapu, ktorá lokálnym, ako aj zahraničným návštevníkom umožňuje dostať sa k slovenským módnym dizajnérom, do ich ateliérov, štúdií, obchodov, concept storov, či iných miest.

BFM sa objavila na podujatiach, ako Deň otvorených štúdií v Novej Cvernovke, .kid shop up, Dni Architektúry a dizajnu, Bratislava Design Week či na podujatiach organizovaných tímom Fashion Revolution.

Z papierovej mapy bude vytvorená digitálna verzia v podobe mobilnej aplikácie. Bude obsahovať kompletný zoznam výnimočných slovenských značiek, tvorcov a prevádzok, ako aj zoznam relevantných eventov a iný lifestylový obsah.

Slovak Fashion Council

​Bude ľahšie šíriteľná, zvýši návštevnosť obchodov, zlepší image Slovenska vo svete, prispeje k rozvoju slovenského dizajnu a bude dostupná zadarmo. Crowdfundigová kampaň bude oficiálne spustená v utorok 26. 6. 2018.

Je vytvorená kampaň „Móda na radosť“, prostredníctvom ktorej budú organizátori vyzývať verejnosť, aby pomohli zmapovať slovenskú módu a aby sa k lokálnym módnym dizajnérom dostalo čo najviac ľudí.

Crowdfundingová kampaň SFC „Móda na radosť“ bola spustená v stredu 27.6.2018 na a bude trvať šesť týždňov. Kampaň  Tamara Šimončíková - Heribanová, Ivica Jusková či slovenská módna návrhárka Barbora Kubi.

Slovak Fashion Council

Slovak Fashion Council (SFC)

Profesionálna nezisková organizácia, ktorá podporuje a rozvíja slovenský módny ekosystém. Funguje sedem rokov, zakladateľkou je módna návrhárka Dana Kleinert. Snaží sa zdokonaliť fungovanie módneho priemyslu na Slovensku tak, aby domáci dizajnéri a profesionáli z odvetvia vytvárali zisk, aby tvorili významnú zložku kreatívneho priemyslu a kultúry a aby si slovenský dizajn vytvoril povedomie v zahraničí.

BMF

Je zoznam predajných a prezentačných miest, ktoré ponúkajú najmä slovenský či lokálny módny dizajn. Je to klasická papierová mapa Bratislavy a blízkeho okolia, s popiskami, legendami, adresami a otváracími hodinami 78 prevádzok. Existuje v slovenskom aj anglickom jazyku.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 02 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní 03 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 04 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 05 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 14:14