StoryEditor

Spojenie ropy a módy? Na Slovensku je to možné

29.05.2018, 12:09
Autor:
ipip
Čierne tekuté zlato – ropa. Aj táto lepkavá a páchnuca tekutina môže vyzerať pôvabne.

4. ročník originálnej módnej prehliadky RESONANCE FASHION SLOW je v plnej príprave a práve sa spúšťa OPEN CALL pre návrhárov.

Cieľom je vytvoriť originálnu zostavu modelov, ktorých tvorba sa riadi princípmi slow fashion, teda pomalej udržateľnej módy. Ropa je lightmotívom tohto ročníka a slúži ako východiskový komunikačný bod. Je jednou z najvýznamnejších ekonomických komodít a má zásadný vplyv na moderný svet.

Ropa v móde

Okrem paliva sa využíva na výrobu oblečenia, plastov, hnojív a pesticídov. Tiež na nemrznúce zmesi, brzdové kvapaliny, dokonca aj farby, výbušniny, nylon alebo rúže. Resonance Fashion Slow chce svojou prezentáciou poukázať na nutnosť eliminácie ropných derivátov pri akejkoľvek výrobe a predovšetkým v módnom odvetví.

Slow fashion je modernou alternatívou k súčasnej konzumnej móde. Do vizuálneho konceptu uchopiť ropu kreatívne sa zapojila aj ambasádorka projektu Vera Wisterová. Fotenie vizuálu bolo náročné nielen technicky, ale najmä pre Veru, ktorá sa nechala veľakrát ošpliechať čiernou farbou, simulujúcou ropu.

OPEN CALL pre Resonance Fashion Slow

​Vizuál ašpiruje na Zlatý klinec, keďže v jeho kreatívnom uchopení je značný potenciál. Na Slovensku týmto postupom doposiaľ nikto nevytvoril vizuál oblečenia.

Open call je výzvou pre všetkých návrhárov a dizajnérov, ktorí svojou prácou prispievajú k zviditeľňovaniu a rozširovaniu slow fashion na Slovensku. Zapojiť sa môžu renomovaní profesionáli, začínajúci návrhári aj študenti. Spoločne vytvoríme jedinečnú módnu prehliadku, ktorá podporuje slow fashion a jedným hlasom volá po zmene rozmýšľania v oblasti módy.

​Termín prehliadky je november 2018 a bude sa konať v Bratislave. V minulých ročníkoch sa do projektu zapojili aj Lukáš Kimlička, ktorý ušil večernú róbu zo zvyškov látok, Boris Hanečka či Lýdia Eckhardt, ktorá venovala svoje nepredané šaty a v rukách študentov sa zmenili na nové kúsky.

Na projekte každoročne spolupracujú ambasádorka Vera Wisterová, moderátor Michal Sabo a choreograf Jaro Bekr. Podporuje ho množstvo návrhárov a osobností showbiznisu.

01 - Modified: 2024-04-25 18:03:00 - Feat.: - Title: Ceny ropy mierne klesajú, prispievajú k tomu obavy ohľadom dopytu v USA 02 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Tabuľka cien potravín: veľké porovnanie desiatok produktov, polovica z nich zlacnela (prehľad) 03 - Modified: 2024-04-23 17:53:21 - Feat.: - Title: Eurokomisia podnikne kroky proti ruskej tieňovej flotile ropných tankerov. Analytici varujú pred eskaláciou 04 - Modified: 2024-04-23 17:29:45 - Feat.: - Title: Ceny ropy sa zvyšujú, k rastu prispeli priaznivé údaje o európskej ekonomike 05 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Ceny akcií zdravotných poisťovní sa zosypali
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 03:14