StoryEditor

V malej dielni vznikajú unikátne sviečky. Dizajnom a Bohemia krištáľom očarili aj francúzskych majstrov

29.11.2021, 09:00
Príbeh značky LUMINIA si môžete prečítať v lifestylovej prílohe prečo nie?! ktorá je dnes, 29. novembra 2021 vložená do Hospodárskych novín.

Príbeh značky LUMINIA sa začal písať nenápadne. Natália Gápľovská pracovala dlhé roky v zahraničí ako modelka a k tvorbe sviečok sa dostala náhodou, pri riešení vlastných zdravotných problémov.

To, že sa jej spolu s rodinou podarilo vytvoriť unikát, ktorý nemá vo svete obdobu, potvrdili aj na svetovej výstave v Paríži, kde slovenské sviečky vystavovali po boku najväčších producentov zvučných mien.

Majiteľ jednej z najpredávanejších značiek na svete sa tiež zaujímal, ako to, že LUMINIA sviečky sú také krásne trblietavé a horia tak veľmi dlho.

„V rozhovore sme to preberali a on okamžite zareagoval s tým, že toto som povedala naposledy a už nikdy to nemám zopakovať a držať si recept ako rodinné tajomstvo,“ spomína si s úsmevom na svoje začiatky zakladateľka značky.

„Zaujali sme čistotou nášho dizajnu, ktorý je jednoduchý, elegantný a zároveň iný. Boli sme novou značkou, ktorá nekopírovala a vynikla.“

Receptúru tvorila Natália v spolupráci s bratrancom, ktorý zdedil po otcovi rodinnú tradíciu výroby sviečok. Od začiatku odmietla všetky skratky, nechcela ísť cestou masovej strojovej výroby, práve naopak.

Každá sviečka LUMINIA je robená ručne a práca na nej trvá jeden až dva dni v závislosti od veľkosti. „Vďaka poctivej ručnej práci a času, ktorý každej sviečke venujeme, vieme dosiahnuť trblietavosť, veľmi dlhé a čisté horenie. Bratranec je zodpovedný za výrobu a každá sviečka prejde jeho rukami.“

Od parafínu k prírode

Poďme však pekne od začiatku. Natália už počas svojej modelingovej kariéry zvažovala, čím sa bude živiť po jej skončení. Chcela robiť prácu, ktorá má zmysel, je kreatívna a zároveň prospešná, bu...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 22:05