StoryEditor

Učí architektúru na Harvarde a tvorí futuristické budovy. Teraz dostala zákazku z Bratislavy

11.12.2017, 09:00
Slovinská architektka Špela Videčnik navrhuje dizajn administratívnej budovy v Petržalke.

Pozrite si v HNtelevízii rozhovor so Špelou Videčnik. 

Vo svete patrí medzi silné mená. Práce ľubľanského štúdia OFIS arhitekti, ktoré vedie spolu s Rokom Omanom môžeme vidieť v rôznych kútoch sveta.

Navrhla podobu futbalového štadióna v Maribore aj v Bate Borisov v Bielorusku. 

Jej parížsky internát Tetris získal medzinárodné architektonické ceny. Špela Videčnik rieši so svojimi študentmi na Harvarde projekt ako by malo vyzerať centrum hlavného mesta Malajzie Kuala Lumpur. 

V galérii si pozrite najvýznamnejšie diela Špely Videčnik: 

Teraz dostala táto svetová architektka ponuku tvoriť v Bratislave. Konkrétne, ide o komplex administratívnych budov Einpark offices, ktoré pripravuje v Petržalke spoločnosť Corwin. 

"Tento projekt je spoluprácou medzi našim štúdiomu OFIS a slovenským štúdiom, ktoré ktoré navrhlo samotnú budovu . My sme boli prizvaní aby sme vytvorili obálku, dizajn fasády. Budova sa nachádza blízko jednej z veľkých bratislavských ciest. Chceme aby bola viditeľná pre autá, ktoré prechádzajú okolo, aby ju zaregistrovali. Vytvárame dizajn, ktorý spojí dva elementy - horizontálny a verikálny. Uvidíte, ako to nakoniec dopadne."

Čo je Einpark

Einpark je veľký developerský projekt, ktorý zastrešuje spoločnosť Corwin. Nachádza sa na Einsteinovej ulici v Petržalke oproti Inchebe. Okrem bytov bude súčasťou projektu aj veľký kancelársky blok, ktorý oddelí byty od hlavnej dopravnej tepny.

menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 22:31