StoryEditor

Všetko musí dokonale sedieť, pracujeme až so 46 mierami, hovoria dizajnéri z exkluzívneho pánskeho salónu

02.11.2017, 23:01
Pre salón Nicollas Berenique neexistuje žiaden strih. Konkrétny model sa tvorí postupne, pri skúškach.

Je to mladá značka, na trhu sú približne dva roky, no chcú pracovať poctivo, na najvyššej úrovni. „Pri bespoke tailoringu prebieha niekoľko skúšok, päť, ak treba, tak až desať. Sako či nohavice sa neustále skúšajú, prispôsobujú, upravujú.

Všetko musí dokonale sedieť. Naša výroba trvá mesiac, aj dlhšie,“ hovorí Nikoleta Kosťuová, jedna zo zakladateliek značky.

Spolu s Veronikou Nagyovou založili v Bratislave exkluzívny pánsky salón. Postupne do partie pribrali aj Patrika Badóa. Pod značkou Nicollas Berenique zužitkovali svoje skúsenosti, ktoré nadobudli ešte v inej zákazkovej výrobe.

Preferujú osobný prístup, styling a šitie na mieru podľa požiadaviek klientov. „Poskytujeme špičkový, nadštandardný servis. Pracujeme s kvalitnými materiálmi, tvoríme priamo na nich,“ hovorí Badó.
Výber správneho materiálu
Alfou a omegou je dobre si vybrať. Patrik Badó upozorňuje, že je rozdiel, či človek nosí oblek každý deň, alebo iba na výnimočnú príležitosť, či väčšinu dňa presedí v aute alebo cestuje lietadlom: „Chceme vedieť, čo náš klient robí, kam sa v obleku chystá, ako sa správa počas dňa. Máme látky, ktoré hrejú, ktoré znižujú teplo, špeciálne látky pre cestovateľov, technológie sú rôzne.“

Nicollas Berenique

​„Klient sa musí u nás dobre cítiť, nie ako v obchode, kde nikoho nezaujíma. Rozprávame sa, spoločne vyberáme látky, ponúkneme rôzne možnosti. Dostane od nás perfektný produkt a tým sa to nekončí. Ďalej sa staráme o jeho šatník. Nosíme veci do čistiarne, zháňame mu doplnky, obliekame ho na všetky príležitosti,“ zdôrazňuje Nagyová.

Nicollas Berenique

„Vieme prísť za klientom domov, do kancelárie, premeriame ho. Šijeme košele, kabáty, rifle, tričká, samostatné saká, kompletné obleky. Naučili sme sa šiť oblečenie na voľný čas, na golf, jachting, pólo. Každá nová požiadavka nás posúva ďalej, nikdy nepovieme nie.“S každým klientom si tvoria vzťah, dlho spolu komunikujú, telefonujú, posielajú si návrhy, fotografie. 

Na módnych prehliadkach
Nicollas Berenique sa v posledných rokoch snaží prezentovať aj na módnych prehliadkach. Nechýba na módnych dňoch v Bratislave ani v Prahe: „Chceme zatraktívniť módne prehliadky aj pre pánov. Môžu tam vidieť všetko, čo potrebujú – košele, kabáty, doplnky. Poskytujeme im inšpiráciu,“ hovorí Nagyová.

Nicollas Berenique

​Do salónu Nicollas Berenique väčšinou chodia biznismeni, lekári, právnici. Muži, ktorí chcú dobre vyzerať a majú na to: „Ale už sme mali aj mladého chlapca, ktorý išiel na dôležitú prezentáciu do Anglicka. Od rodičov aj starých rodičov si vypýtal peniaze a nechal si u nás ušiť oblek na mieru. Vedel, že v Anglicku je táto stránka veľmi dôležitá, ale bol to chlapec so vzťahom k štýlu, k móde.“

01 - Modified: 2017-10-30 13:29:19 - Feat.: 0 - Title: Maximilián Múcska: Krajčír, ktorého vyhľadávajú biznismani z celej Európy 02 - Modified: 2017-10-30 13:26:12 - Feat.: 0 - Title: Nezáujem a žiadna originalita. Slovenskí páni sú v móde ďaleko za vyspelým svetom, dokonca aj za Čechmi
01 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 03 - Modified: 2024-04-12 20:27:40 - Feat.: - Title: Zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli 04 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo 05 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 01:53