StoryEditor

Arabov okúzlili slovenské parfumy. Keď ich nedostali, vyrobili si fejky

27.10.2017, 11:12
Eva Škovranová patrí do top spoločnosti exkluzívnych parfumérov. Ako jediná zo strednej Európy vyrába vône radu ultra-niche.

"Zrejme sme prvá ultra-niche značka na svete, z ktorej vôní niekto vytvoril fejk", píše parfumérka na svojom blogu. 

Pred pár mesiacmi dostala Eva Škovranová a jej tím ponuku z arabských krajín. Mali záujem o ich parfémový rad. "Keďže vyrábame v malom množstve, odpovedali sme, že nevieme dodávať objemy o ktoré by mali záujem. Pre nás to týmto bola vybavená vec."

O to viac zostali prekvapení, keď zistili, že ich vône Jasmine a Vanilla predávajú v Kuvajte. Keďže sa nedostali k originálnym parfumom, vyrobili si fejky.

Cez internetový obchod ich predávajú ako generické parfumy vo svojich vlastných fľašiach.  Za 50 ml falošný parfum si pýtajú 39,99 dolárov.

"Tak aspoň že na ten fejk dali pomerne slušnú cenu. Netušíme ako voňajú, ale už máme istotu, že minimálne tieto dva parfumy z nášho radu majú v týchto končinách úspech. Podľa svojich stránok zaradili parfémy 1907 medzi najpredávanejšie parfumy sveta popri značkách ako Chanel, Gucci, Dior, Armani, YSL... To, že si k svojim fejkom „požičali“ vizuál našich fliaš a texty z našej stránky nás utvrdilo v tom, že to, čo robíme, robíme dobre."

E.Škovranová

Kto je Eva Škovranová

Začínala výrobou mydla, čím nadviazala na rodinnú históriu. Jej babička totiž  vychovávala mladé grófky a na šľachtické dvory dodávala rôzne voňavé hygienické potreby.

Eva Škovranová našla staré receptúry, vyrábala z nich šampóny a mydlá: „Napadla nám myšlienka: poďme vyrábať parfumy. Ja som si vtedy povedala, že nechcem robiť iba ďalšiu fľašku na poličke, to nemá význam. Je to neohodnotené, za málo peňazí alebo je to obrovská drina s neistým koncom. Nemala som peniaze na reklamu, nedokázala by som prevalcovať konkurenciu. Ak som mala vyrábať parfumy, tak iba Niche. Všetci sa nad mojim nápadom zasmiali, lebo to sa ešte nikomu zo strednej Európy nepodarilo“. 

Učila sa u parfumérskeho majstra  z Francúzska. Potom spolu s ním vytvorila kolekciu 11 vôní a pozvala do Košíc zástupkyňu parížskej parfumérie, ktorá uvádza na trh Niche parfémy. Okamžite od nej zobrala celý parfémový rad a tým košická parfumérka odštartovala svoju kariéru. Dnes predáva vône do exkluzívnych parfumérií na celom svete. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 13:26