StoryEditor

Podnikatelia, inšpirujte sa. Tieto kancelárie patria k najkrajším a najmodernejším u nás

25.10.2017, 09:00
Priestory firmy, ktorá pomáha ľuďom hľadať prácu sú moderné, farebné a dizajnové.

Profesia prihlásila svoje nové kancelárie do aktuálneho (druhého) ročníka súťaže OFFICE ROKA, ktorá hodnotí a prezentuje najkrajšie pracovné prostredia firiem pôsobiacich na Slovensku. www.officeroka.sk

 Firma oslovila architektonické štúdio Rudohradský, chcela priestory, ktoré ľuďom pomôžu v hľadaní sebarealizácie a uplatnenia. 

"Základné motívy vychádzali z rôznorodosti možností pracovných profesií, ktoré firma na svojej platforme ponúka. Preto v interiéri firmu prezentujeme širokým spektrom farebnosti priestorov a prvkov, ktoré sú rozptýlené po celom kancelárskom priestore.  Či už je to použitím farebného mobiliáru alebo kontrastných farebných meetingových priestorov," hovorí zástupca štúdia Rudohradský. 

Čičmianske vzory

Interiér podčiarkuje, že ide o slovenskú firmu, ktorá sa svojou pracovitosťou dostala na špičku vo svojom obore. Vo verejných a poloverejných priestoroch preto používa zjednodušený a opakujúci sa tvar ´X´, ktorý pripomína tradičný čičmiansky vzor. 

​Vstupnému priestoru dominuje veľká hlavná zasadačka, ktorá je veľkoformátovým bezrámovým zasklením priamo prepojená s hlavným vstupom. Steny zasadačky tvoria otočné dvojfarebné lamely v odtieňoch farieb spoločnosti, ktoré svojou variabilitou podporujú interaktivitu farebného stvárnenia priestoru.

Foyer ako verejné námestie

Foyer je ako námestie, ktoré  prepája ďalšie priestory a slúži ako verejný priestor.  V blízkom kontakte so vstupom a hlavnou zasadačkou ju recepčný pult špirálového tvaru „Refresh“ vychádzajúci z loga spoločnosti. Po stranách verejného priestoru sú situované časti kuchynky s jedálenským sedením s výhľadom na námestie mestskej biznis zóny. Na strane opačnej oddychová zóna s neformálnym sedením orientovaným k hradu a Slovenskému národnému divadlu.

Chodby prechádzajú až do jednotlivých oddelení a open officov, lemuje ich opakujúci sa vzor X, s podsvietením v červenej farbe, ktorý priestor zjednocuje.

V kanceláriách už však prevláda jednoduchá farebnosť bielych stien a stropov so sivým kobercom, ktoré tvoria neutrálny priestor.

"V neposlednom rade kladieme veľký dôraz na doplnenie všetkých priestorov umiestnením rastlinnou výzdobou. S jednoduchosťou kancelárskych priestorov prichádzajú do kontrastu farebné akcenty,  v ktorých sú umiestnené mítingové priestory.  Celok súhrou všetkých prvkov vytvára jednotný výraz, reprezentujúci hodnoty predností spoločnosti  a vytvára vhodné pracovné prostredie prelínajúce sa s neformálnymi zónami oddychu," zdôrazňujú zástupcovia architektonického štúdia. 

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 02 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 03 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 04 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC 05 - Modified: 2024-04-06 22:00:00 - Feat.: - Title: Návrh inšpiratívneho interiéru v novostavbe v Záhorskej Bystrici: Architekti stavili na remeslo a čisté línie
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 12:32