StoryEditor

Vybuchujúci telefón od Samsungu už zapálil auto. Nechcú ho ani v lietadlách

13.09.2016, 09:50
Autor:
dpidpi
Uvádza sa, že je známych už 35 rôznych prípadov, keď najnovší Samsung Galaxy Note 7 explodoval.

Mal to byť najlepší mobilný telefón, ktorý sa dostane na trh ešte pred iPhonom 7. Teraz však Samsung musí vymeniť 2,5 milióna telefónov, u ktorých hrozí, že pri nabíjaní explodujú a zapália sa.

Takto ich už pár zhorelo na nočnom stolíku doma či v hoteli a dokonca jeden z nich mal podľa posledných prípadov poraniť malé dieťa. Note 7 dokonca v USA zapálil už aj auto. Samsung najskôr povedal, že vymení telefóny za iné. Teraz už po sérii prípadov apeluje nato, aby ich nikto nepoužíval.

Máte ho vypnúť, nenabíjať a ísť ho do Samsungu v rámci programu vymeniť. Konkrétne Samsung uvádza: „Žiadame zákazníkov, ktorí si Galaxy Note7 už zakúpili, aby svoje zariadenie prestali používať, uviedli ho do vypnutého stavu a vrátili sa k používaniu pôvodného zariadenia". Už z takéhoto vyhlásenia je jasné, že problém je viac než vážny.

Výmenný program, ktorý bude dostupný aj na Slovensku, sa začne 19. septembra s tým, že ho pravdepodobne u vás vybaví kuriér. Musíte však kontaktovať Samsung na jeho infolinke. Telefón dokonca môžete vymeniť aj za iný model ako napríklad Galaxy S7 edge. Všetky informácie nájdete na tejto stránke.

Kým sa však Samsung snaží vyriešiť problém s batériami na telefóny, ktoré sú v obehu, pozor si začínajú dávať najmä aerolinky. Americký letecký úrad vydal pre Note 7 varovanie, no Emirates či Etihad Airways, Qantas alebo Singapore Airlines úplne zakázali nabíjanie či používanie týchto telefónov v lietadle.

HN, Reuters

Letecké spoločnosti sa boja požiaru či explózie na palube lietadla. Nová vlajková loď Note 7 má závažnú poruchu kvôli batérii, ktorú si Samsung sám vyrába. Dochádza tam k problému, kde sa katóda spojí s anódou, a to má za dôsledok nebezpečnú chemickú reakciu.

V batériách zlyháva zložka, ktorá má držať tieto časti od seba. Samsung dopláca na kauzu tvrdo aj na trhoch, kde klesajú akcie spoločnosti a nemalé peniaze bude stáť aj výmenný program. Spoločnosť má však zatiaľ zrejme „šťastie“, neobjavil sa žiaden veľký súdny proces, ktorý by narážal na chybnú batériu.

Pozrite si vysvetlenie, prečo vybuchujú telefóny od Samsungu

01 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 02 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 03 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 05 - Modified: 2024-04-10 14:00:00 - Feat.: - Title: Samsung obmedzí procesory od konkurencie. Použije svoje vlastné
menuLevel = 2, menuRoute = style/digital, menuAlias = digital, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 16:27