StoryEditor

Samsung ukázal novinku. Konečne môže pohodlne konkurovať Applu

02.09.2016, 13:12

Sú inteligentné, vydržia so zapnutým displejom až štyri dni a dokážete cez ne aj telefonovať. Takto Samsung ukázal Gear S3. Trh s pokrokovými hodinkami, ktoré vás asistujú pri behu alebo behom dňa, je čoraz väčší.

Posledný a zrejme aj najlepší prírastok ukázal Samsung. Nové hodinky dostali meno Gear S3 a predstavili sa v Berlíne, kde sme si ich naživo mohli aj vyskúšať. Ihneď na prvý dojem pôsobia hodinky veľmi solídne a nie je problém si ich pomýliť s klasikou, ktoré nemajú displej, ale „len ručičky“. A práve tu nastala veľká zmena.

Batéria, ktorá má 380 mAh, má vydržať podľa Samsungu tri až štyri dni. A to so zapnutým displejom. Hodinky teda nebudú zhasínať obrazovku a navyše nebudete musieť vykonávať žiadne „hlúpe gesto“, aby sa opäť rozsvietila. Jednoducho čas vidíte stále, podobne ako pri nových telefónoch od Samsungu - Galaxy S7 či Note 7.

HN/Drahomír Piok

Vďaka unikátnym funkciám, sofistikovanému a elegantnému dizajnu tak budú Gear S3 významným prírastkom portfólia inteligentných hodiniek Samsung,“ uviedol pri predstavení Younghee Lee, výkonný viceprezident globálneho marketingu divízie mobilných zariadení v spoločnosti Samsung Electronics. Hodinky budú opäť predávané v dvoch verziách. Elegantnejšej (classic) a viac športovej (frontier).

Výhodou je, že Samsung používa vlastný operačný systém Tizen, ktorý je na tom možnosťami podstatne lepšie, ako konkurenčný Android Wear.

Má viac aplikácií, lepšie ovládanie a previazanie s telefónom. Musíte však vlastniť nový Samsung. Náramky Gear S3 budú navyše kompatibilné s 22 milimetrovým štandardom. Čiže môžete si ho vymeniť za vlastný. Ďalšou novinkou pri hodinkách bude vstavané GPS s SOS funkciou.

HN/Drahomír Piok

V prípade núdze tak môžete okamžite cez hodinky zalarmovať známych či záchranné zložky. Displej hodiniek je tu chránený voči škrabancom úplne novým sklom Gorilla Glass SR+, ktorý bol špeciálne pripravený práve pre nositeľné zariadenia. Hodinky budú rovnako pripravené pre platby v systéme Samsung Pay.

Ten sa však na Slovensku nevyužíva. Samsung navyše začal spolupracovať s BMW, ktoré prinieslo podporu pre diaľkovú správu auta. Viete tak kontrolovať jeho základné vlastnosti alebo si jednoducho cez hodinky zapnúť v BMW na diaľku klimatizáciu. Hodinky dostali 4 GB vnútornú pamäť, kruhový displej, ktorý má rozlíšenie 360 x 360 bodov, a 768 MB pamäte RAM.

HN/Drahomír Piok

Spolu s dvojjadrovým procesorom je toto skrátka malý počítač na rukách. Okrem toho verzia Frontier bude mať k dispozícii aj LTE pripojenie, no nie však v Európe. Chýba tu podpora e-SIM kariet. Hmotnosť hodiniek je 62, respektíve 57 gramov a na ruke pôsobia veľmi dobre.

Do predaja sa dostanú približne v októbri. Neoficiálna cena je približne 350 až 400 eur. Hodinky Gear S3 navyše nasadili latku pomerne vysoko a Apple tak dostal veľmi solídneho konkurenta, ktorý ponúka mnohé funkcie naviac. No niektoré, ako Force Touch, mu chýbajú.

Cestu a náklady redaktora na výstave IFA 2016 hradí spoločnosť Samsung.

menuLevel = 2, menuRoute = style/digital, menuAlias = digital, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 03:13