Ilustračná snímkaReuters
StoryEditor

Firma z Popradu boduje aplikáciami. Zaujala aj Facebook

02.04.2016, 13:21
Autor:
TASRTASR

Popradská firma Originals funguje pod Tatrami od roku 2012. V súčasnosti sa venuje najmä vývoju rôznych webových a mobilných aplikácií, internetových obchodov, webových stránok a informačných systémov na mieru.

Pred šiestimi rokmi

Podľa konateľa spoločnosti Matúša Jančíka, prišla firma s technickou stránkou sociálnych sietí do kontaktu v roku 2010, odkedy vytvára Facebook aplikácie a integruje ich súčasti do webových stránok. 

"Na sociálne siete myslíme pri vývoji bežných webových stránok alebo internetových obchodov, kde je veľmi dôležité správne nastaviť stránky tak, aby sa správne zobrazovali obrázky a texty pri zdieľaní odkazov na sociálnych sieťach," uviedol pre TASR Jančík.

Doplnil, že používatelia sú zvyknutí reagovať na online obsah pomocou sociálnych pluginov (tlačidiel "páči sa mi to" či komentárov), čo prevádzkovateľom stránok dáva príležitosť budovať komunitu fanúšikov na sociálnych sieťach. 

Zabezpečujú komfort

Bežný používateľ sa môže s Facebook aplikáciami stretnúť pri rôznych súťažiach. "Napríklad pre obchodné centrum sme vytvorili letnú súťaž, počas ktorej návštevníci v záložke Facebook stránky zadávajú sumy z pokladničného dokladu a názov predajne, kde nakúpili. Marketingové oddelenie obchodného centra každý týždeň vyžrebuje súťažiaceho a odovzdá mu ceny," vysvetlil konateľ firmy.

Doplnil, že pre samotný Facebook je aplikácia garanciou toho, že programátor nemôže anonymne zneužívať možnosti sociálnych sietí a v prípade publikovania SPAM-u či nelegálneho obsahu môže zablokovať celú aktivitu na sociálnej sieti spojenú s danou aplikáciou. 

Jančík uviedol, že takouto aplikáciou bežný človek získa najmä komfort pri nakupovaní a prehliadaní webových stránok.

"Vďaka aplikácii a získaným informáciám uvidí prioritne obsah, ktorý ho zaujíma a môže získať produkty a služby za zvýhodnené ceny. Nemusí strácať čas hľadaním informácií na webe. S ich využitím môže získavať upozornenia o nových článkoch a multimédiach na ich obľúbených stránkach," vysvetlil.  

Majú aj vlastné projekty

Popradská firma okrem vytvárania aplikácií pre nákupné centrá, pracuje aj na vlastných projektoch.

"Vytvorili sme aplikáciu, ktorá spája hneď dve sociálne siete. Správcovia Facebook stránok si na www.fbgramapp.com môžu vyfiltrovať fotografie podľa používateľského mena alebo tzv. hashtagu a vložiť si ich do vlastnej Facebook stránky. Túto možnosť okrem stoviek stránok využíva aj antivírusová spoločnosť Avast," ozrejmil Jančík.

Popritom spoločnosť prevádzkuje športové portály www.pretekaj.sk www.bowlingtournament.eu, cez ktoré sa športovci registrujú na preteky alebo turnaje, ktoré sa konajú pod Tatrami.

"Spolupracujeme aj na projekte Tatry v pohybe, kde robíme podklady pre značkované trasy, programujeme webové stránky, virtuálne mapy a staráme sa o sociálne siete a email marketing," dodal na záver Jančík.

01 - Modified: 2024-04-13 10:47:44 - Feat.: - Title: Slovenskí branci zrejme prišli o facebookovú stránku. Fotky z lesov v maskáčoch vystriedali videá s ľahkou ázijskou erotikou 02 - Modified: 2024-04-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Žena zverejnila na Facebooku negatívnu recenziu na paradajkový pretlak. Hrozí jej za to sedem rokov väzenia 03 - Modified: 2024-03-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Je moratórium len fiktívne? Sú miesta, kde nemá moc 04 - Modified: 2024-03-19 12:48:55 - Feat.: - Title: Meta ustupuje tlaku. Navrhla zníženie predplatného platených služieb v Európe 05 - Modified: 2024-03-17 08:00:00 - Feat.: - Title: Prečo sekáče a aplikácie na predaj nepotrebného oblečenia neriešia problém s odpadom? Vysvetlíme ti, v čom je problém
menuLevel = 2, menuRoute = style/digital, menuAlias = digital, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 09:28