Novinka od Samsungu.
StoryEditor

Päť dôvodov, prečo by ste mohli nenávidieť najlepší telefón Samsungu

24.02.2016, 19:02
Každý smartfón má nejakú chybu, tomu sa snáď ani nedá vyhnúť. Vkus užívateľov je totiž veľmi rôznorodý a žiadny smartfón sa nezavďačí všetkým.

Samsung Galaxy S7 je naozaj špičkový smartfón, ktorý poteší celkovou výbavou, dizajnom a spracovaním. Avšak to neznamená, že bude vyhovovať všetkým. Novinky majú aj nevýhody, ktoré môžu byť pre niekoho zásadným dôvodom, prečo si tento mobil nekúpiť.

Každý smartfón má nejakú chybu, tomu sa snáď ani nedá vyhnúť. Vkus užívateľov je totiž veľmi rôznorodý a žiadny smartfón sa nezavďačí všetkým. A to platí aj pre nové Samsungy Galaxy S7 a S7 edge. Existuje veľa dôvodov, prečo o kúpe tohto smartfónu uvažovať, ale tiež niekoľko, prečo toto váš favorit byť vôbec nemusí.

A nejde len o to, že napríklad pri LG sa tento rok pokúsili vytvoriť kreatívnejší a zvláštnejší fotoaparát, zatiaľ čo Galaxy S7 má relatívne obyčajný foťák, ktorý by ale mal fotiť úplne skvele. Tu je päť našich dôvodov, prečo by sa vám novinka nemusela páčiť. Samozrejme ich môžete sami nájsť podstatne viac, píše idnes.cz.

1. Cena
Galaxy S7 a S7 edge sú prémiové telefóny a tomu zodpovedá aj cena. Oproti vlaňajšku síce ceny zostali na rovnakej úrovni, ale S7 a S7 edge budú jednoducho drahé „kúsky.“ Základný 32GB S7 bude stáť 732 eur, model edge potom 836 eur a to je jednoducho veľa.

Obzvlášť obyčajný model S7 bude mať na trhu trochu problém, pretože bude o zákazníkov súperiť hneď s trojicou ďalších telefónov vo vlastnej stajni - minuloročnými S6 a S6 edge, ale aj lacnejším Galaxy A5. Všetky smartfóny majú v podstate rovnako veľký displej, len A5 má nižšie Full HD rozlíšenie. Prémiové spracovanie, vydarený fotoaparát aj ďalšia dobrá výbava neminie žiadny kúsok. Pritom oproti S7 u nich výrazne ušetríte.

2. MicroUSB
Špičkový smartfón tohto roka by možno mal mať USB-C konektor. Aj ten by vlastne bol určitou nevýhodou, lenže USB-C je jasnou budúcnosťou mobilných zariadení a Galaxy S7 by ho ako priekopník z hľadiska budúcej kompatibility mať mal. Lenže Samsung viac myslel na spätnú kompatibilitu a to nie na tú z hľadiska hľadania vhodnej nabíjačky.

Jediným skutočným dôvodom, prečo Galaxy S7 má starší typ konektora, je kompatibilita s okuliarmi pre virtuálnu realitu Gear VR. Toto relatívne nové príslušenstvo by sa malo dočkať masovejšieho rozšírenia a Samsung nechcel najskôr zákazníkov miasť väčším množstvom jeho verzií. Takže preto pri Galaxy S7 zostal konektor z minulej éry.

3. Karta nejde pripojiť k pamäti
Samsung do Galaxy S7 a S7 edge s veľkou pompou prinavrátil slot pre pamäťové karty. To by v spojení s Androidom 6.0.1 malo znamenať, že užívatelia už nebudú musieť riešiť kapacitu pamäte, pretože jednoducho môžu kúpiť lacnú microSD kartu s veľkou kapacitou a tú k vnútornej pamäti pripojiť do jedného veľkého celku.

Lenže Samsung túto funkciu, ktorá je štandardnou súčasťou Androidu Marsmallow, zo systému odobral. Nad dôvodmi môžeme špekulovať, ale podľa nás ide o cestu, akou sa snaží Samsung odôvodniť ponuku prípadných drahších modelov s väčšou kapacitou pamäte.

4. Nevýmenná batéria
Nevýmenné batérie dráždia veľa užívateľov, hoci nám to nepríde ako ktovieako podstatný prvok. Obzvlášť, keď kapacita akumulátorov v novinkách výrazne povyrástla a predovšetkým model S7 edge s 3 600mAh baterkou by mohol mať veľmi dobrú výdrž. Lenže niekomu jednoducho nevýmenná baterka prekáža, a tak jednoducho S7 nebude pre neho.

5. Dual SIM provokácie
Čo je menej milá správa, je tak trochu provokácia ohľadom zakomponovania Dual SIM funkcionality. Galaxy S7 má totiž hybridný slot, do toho pre MicroSD kartu by sa mala zmestiť aj klasická nanoSIM a telefón by tak mohol pojať dve SIM karty. Lenže dvojsimkový variant sa bude predávať len na niektorých trhoch a podľa zatiaľ dostupných informácií to na tom našom nebude. Dôvod? Samsung si zrejme nechce rozhnevať operátorov, ktorí dvojsimkové telefóny nemajú radi.

Bonus: Budete nakupovať ďalej
Posledný dôvod je tak trochu bonusový. Produkt Galaxy S7 je vymyslený tak, aby vás pekne pripútal do sveta Samsungu a vy v ňom budete nakupovať ďalej. Predovšetkým s nástupom virtuálnej reality vám bude Samsung ponúkať ďalšie a ďalšie príslušenstvo. Prvou povinnou hračkou budú okuliare pre virtuálnu realitu Gear VR, ktorá stojí 129 eur.

A ďalšou "nevyhnutnou potrebou" bude nová kamera Gear 360 pre natáčanie 360stupňových videí. Je to skvelá zábavná vec, ale cena sa podľa neoficiálnych informácií len tak tak vojde pod hranicu 369 eur.

01 - Modified: 2016-02-21 19:29:10 - Feat.: 0 - Title: Samsung ukázal najlepší telefón tohto roku. Predstavil ho aj Zuckerberg 02 - Modified: 2016-02-22 08:06:18 - Feat.: 0 - Title: Vyskúšali sme top telefón. Samsungu ho „pokrstil“ šéf Facebooku
01 - Modified: 2024-04-18 19:39:05 - Feat.: - Title: Barcelonu trápi sucho, sprevádzkujú tam druhú odsoľovaciu stanicu 02 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 03 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 04 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 05 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý
menuLevel = 2, menuRoute = style/digital, menuAlias = digital, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 08:02