Takto vyzerajú novinky od Samsungu
StoryEditor

Samsung ukázal najlepší telefón tohto roku. Predstavil ho aj Zuckerberg

21.02.2016, 17:11
Kórejský výrobca ukázal svoj najlepší smartfón, ktorý bude veľkým súperom pre konkurenta z Applu.

Kórejský výrobca Samsung dnes predstavl svoj najlepší smartfón. Novinka Galaxy S7 bude podľa viacerých odborníkov najväčším konkurentom pre iPhone od amerického výrobcu Apple.

Samsung svoj najnovší klenot ukázal na najväčšom technologickom veľtrhu MWC v Barcelone. 
Sledovali ste online prenos od nášho redaktora Drahomíra Pioka (všetky náklady redaktora na MWC v Barcelone hradí spoločnosť Orange.)

Sledujeme online: Samsung predstavuje svoj nový hit 20:14 Túto šou podporil aj Zuckerbeg Ak sa pýtate, prečo sa na pódiu objavil aj Zuckerberg, tak odpoveď je jasná. Facebook vlastní spoločnosť Oculus, ktorá spolupracuje so Samsungom pri projekte "virtuálnej reality." 20:05 Ostro strážený Zuckerberg Zuckerberga v barcelonskom publiku stráži asi 10 sbskárov. 19:56 „Virtuálna realita je budúcnosť“ Zuckerberg hovorí, že virtuálna realita je budúcnosť. „Viac ako milión ľudí dnes denne sleduje na Facebooku 360 stupňové videá.“ 19:55 Prekvapenie. Na pódiu sa zjavil Zuckerberg A je tu veľké prekvapenie. Na pódiu sa objavil zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg. Fotografi sú vo vytržení. 19:50 „Svet nie je len jeden smer“ Svet nie je len jeden smer pred nami ale však okolo nás,“ povedal viceprezident pre výskum a vývoj Samsungu. A ukázal novú špeciálnu kameru pre zachytávanie obrazu okolo vás. Kvalita jej obrázkov a videí však výrazne publikum neohúrila. 19:47 Samsung práve ukazuje novú kameru Juhokórejská spoločnosť ukázala, že chce prísť aj do internetu vecí. Chce začať pripájať autá na internet.  Samsung ukazuje novú kameru Gear 360, teda 360 stupňovú kameru, ktorú môžete využiť pre natáčanie videí napríklad do okuliarov VR. 19:43 Samsung Pay ide do ďalších krajín Samsung sa rozhodol posunúť svoj Samsung Pay (konkurenciu Apple Pay) do ďalších siedmych krajín. Napríklad aj do Španielska. O Slovensku zatiaľ ani slovo. 19:40 „Stojíme na prahu novej doby“ Stojíme na prahu novej doby,“ povedal šéf Samsungu, ktorý má pod palcom mobilnú divíziu. 19:39 Začiatok predaja bude 11. marca Začiatok predaja je naplánovaný na 11. marca. A ak si nový Samsung Galaxy S7 kúpite, tak dostanete Gear VR (okuliare pre viruálnu realitu) ako darček. To však nie je všetko. Samsung chce predstaviť ešte niečo nové. 19:36 Vystúpil zakladateľ Epic Games Na pódiu v Barcelone je zakladateľ Epic Games, spoločnosti, ktorá produkuje jedny z najlepších hier pre mobilné telefóny. Aktuálne ukazuje možnosti nového Galaxy S7 pri grafických efektoch. Tie sú podobnú tomu čo môžete vidieť dnes na konzolách. 19:34 Nové možnosti v grafike Novinka od Samsungu dostane úplne nové možnosti v grafike pri mobilných hrách. Firma založila nový štandard, ktorý dokáže omnoho viac, ako to čo bolo doteraz pre Android. Samsung sa preto spojil aj s Googlom. 19:33 Výkon narástol o 30 percent Výkon narástol o 30 percent oproti Samsung Galaxy S6, navyše Samsung do telefónu dostal väčšiu batériu. 19:32 Top smartfón s najlepším fotoaparátom na trhu Samsung bude vyrábať špeciálne objektívy pre nový Samsung Galaxy S7. Má to byť top smartfón s najlepším fotoaparátom na trhu.
19:30 Čo má lepšie ako Apple? Samsung ukazuje, že jeho telefón dokáže zachytiť lepšie, svetlejšie a ostrejšie snímky ako Apple. „Teraz môžete vidieť malé zaseknutie iPhonu oproti Samusgu,“ ukazuje Samsung na rôznych príkladoch. Ako to však bude v realite ukáže prvé testy. Firmy často na svojich tlačových konferenciách zbytočne „preháňajú“. 19:28 Samsung neopúšťa svoj štýl No, zdá sa, že Samsung stále neopúšťa svoj štýl. Na obrazovke je opäť porovnanie obrázkov iPhone vs Samsung. 19:27 Vylepšená kamera Samsung rovnako mal zapracovať aj na vylepšení kamery. Nechce len, aby dokázala perfektne snímať cez deň ale v noci. 19:26 Samsung vrátil, to čo v minulosti zobral A je to tu. Samsung opäť dal do telefónu to, čo z neho v minulej generácii zobral. Dal mu slot na MicroSD karty a vodeodolnosť. 19:25 Displej môže byť stále zapnutý Dispej môže byť v novom Samsugu stále zapnutý, aby napríklad stále zobrazoval čas s kalendárom. Podobne fungovali v minulosti ešte Nokie. Boli to veľmi šikovné a obľúbené riešenia. 19:24 Množstvo nových možností Ostal zahnutý displej, ktorý dostal mnoho nových možností ako ho využívať. Viac skratiek na aplikácie, notifikácie či iné skratky. Samsung reaguje na to, že ľudia stále kontrolujú svoj telefón, takto by to malo byť jednoduchšie. 19:23 Nový Samsung je odhalený Samsung Galaxy S7 a S7 edge je vonku. Má veľmi podobný dizajn, no sú tenšie a majú byť podľa prvých naznačení aj ľahšie. Samsung celé prvé predstavenie ukázal vo svete virtuálne reality. 19:10 Šou sa začala veľkolepo Predstavenie sa začalo veľkolepo. Poteskom, obrovskou animáciou a na pódiu je DJ Koh. Samsung rekapituluje, čo priniesol v každej novej generácii Galaxy S. „Samsung je pionerom mobilých technológií,“ uviedol DJ Koh, ktorý je zodpovedný za mobilnú komunikáciu. 19:06 Novinku máme prakticky v rukách Nový Samsung Galaxy S7 máme už prakticky v rukách. Je v každých okuliaroch na virtuálnu realitu v sále. Práve sa začala tlačová konferencia. 19:00 Samsung vypočuje zákazníkov Pri novinkách sa očakáva, že dostanú vodeodolnosť a možnosť používať microSD karty pre rozšírenie pamäte. Samsung tak pravdepodobne vypočuje svojich zákazníkov. Konkurencia v tomto segmente je totiž obrovská a trh s drahými telefónmi veľmi lukratívny. 18:59 Samsung o chvíľu predstaví veľkú novinku Samsung o pár minút ukáže svoju novú vlajkovú loď a najväčšieho konkurenta pre iPhone zároveň. Bude to Samsung Galaxy S7 v dvoch verziách. Sme priamo na tlačovej konferencii v Barcelone a každý z novinárov má na hlave špeciálne okuliare pre virtuálnu realitu. Toto bude zrejme najväčšia tlačová konferencia, ktorá bude uvedená práve vo virtuálnom svete. 17:48

01 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 02 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 03 - Modified: 2024-04-12 05:30:00 - Feat.: - Title: Nové smartfóny od Applu prídu vo viacerých farbách. Čo vieme o dizajne pripravovaných iPhonov 16? 04 - Modified: 2024-04-11 14:00:00 - Feat.: - Title: Apple ukázal, že prejsť na iPhone 15 z predchodcu nemá zmysel 05 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde
menuLevel = 2, menuRoute = style/digital, menuAlias = digital, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 19:03