StoryEditor

Suchá stále oddychuje, neplánuje návrat pred US Open

31.07.2007, 16:40
Autor:
SITASITA

Slovenská tenistka Martina Suchá, ktorá sama sebe po Wimbledone naordinovala pauzu na nazbieranie novej energie, vymanenie sa zo stereotypu a strasenie psychickej únavy, neuvažuje o návrate na dvorce pred US Open (27. augusta - 9. septembra). "Koncom júna som síce avizovala približne tri týždne prestávky, ale bolo to len také nezáväzné. Teraz plynie štvrtý týždeň a ja stále netrénujem. Venujem sa len udržiavacej kondičnej príprave," prezradila pre agentúru SITA 26-ročná Novozámčanka.
Držiteľka dvoch singlových titulov z hlavného okruhu WTA (2002 Hobart, 2004 Québec City) sa pripravuje - nie však v tomto regeneračnom období, ktoré si dopriala premiérovo - pod vedením kouča Borisa Borgulu na kurtoch bratislavského Interu a na jej fyzičku dozerá Rudolf Pátek. Šarmantná praváčka, ktorá sa v profi-kolotoči pohybuje už od roku 1996, v minulosti figurovala aj na 37. priečke vo svetovom rebríčku dvojhry (apríl 2002), ale do sezóny 2007 vstúpila až na 84. poste a odvtedy sa vytratila na 141. pozíciu. V thajskej Pattayi sa vo februári prebojovala do štvrťfinále, okrem toho sa však až 10-krát lúčila v 1. kole. Od Silvestra má bilanciu 5:14.
Čiastočným dôvodom hernej i výsledkovej krízy M. Suchej boli problémy s pravým ramenom, ktoré ju sužovali už pred tromi rokmi. Opäť sa ozvali pred Wimbledonom a aj počas duelu v britskej metropole proti Japonke Aiko Nakamurovej. "Medzičasom som nemala raketu v ruke, takže neviem posúdiť, či a ako sa to prejaví. Robím však nejaké cviky práve na prevenciu pred ťažkosťami tohto typu," uviedla terajšia slovenská rebríčková štvorka M. Suchá. V súvislosti so svojou športovou budúcnosťou predznamenala hranie "na plný uväzok" a skonštatovala: "Mojím najbližším cieľom bude návrat do renkingovej hornej stovky. Na začiatok však nevylučujem ani účasť na menších turnajoch ITF - tak, ako mi to dovolí či nadiktuje rebríček. Zatiaľ vôbec nehodlám venovať pozornosť nejakým iným aktivitám. Chcem sa koncentrovať na tenis. Čokoľvek iné príde na rad až po ukončení kariéry."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 23:00