StoryEditor

V Corgoň lige 2007/08 päť hlavných trénerov zo zahraničia

12.07.2007, 10:56
Autor:
SITASITA

Dva dni pred začiatkom nastávajúceho ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy 2007/2008 (úvodné kolo je na programe v sobotu 14. júla) figurujú z celkového počtu 12 klubov až v piatich hlavní tréneri zo zahraničia. Šéfmi realizačných tímov sú v štyroch slovenských tímoch českí lodivodi - Pavel Vrba (MŠK Žilina), Přemysl Bičovský (MFK Ružomberok), Pavel Hapal (FC Nitra) a Josef Mazura (Spartak Trnava), ktorých dopĺňa Angličan Rob McDonald (AS Trenčín).
V porovnaní s koncom uplynulej sezóny zostala z účastníkov nového ročníka Corgoň ligy 2007/08 v pozícii hlavných trénerov iba štvorica koučov - spomenutý Pavel Vrba v majstrovskej Žiline, ďalej Ján Kozák (MFK Košice), Anton Dragúň (ZTS Dubnica) a v mužstve nováčika zo Zlatých Moraviec Ján Rosinský. V ôsmich kluboch prišlo na lavičke k zmene: do Petržalky prišiel Vladimír Weiss (nahradil Štefana Horného), do Slovana Bratislava Boris Kitka (nahradil Jozefa Jankecha), do Ružomberka Přemysl Bičovský (nahradil krajana Petra Uličného), do Nitry Pavel Hapal (nahradil Ivana Galáda), v Banskej Bystrici prešiel z pozície asistenta na post hlavného trénera Rudolf Rehák (nahradil Ladislava Molnára), trnavský Spartak povedie Josef Mazura (nahradil Ivana Hucka), Trenčín Rob McDonald (nahradil Čecha Vlastimila Paličku) a Senec takmer naisto (zmluvu ešte nepodpísal) Ivan Galád (nahradil Jozefa Valoviča, ktorý zostáva v klube v pozícii spolumajiteľa, viceprezidenta a manažéra).

Aktuálny prehľad hlavných trénerov v dvanástich tímoch účinkujúcich v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži - Corgoň lige 2007/2008:

MŠK Žilina: Pavel Vrba (ČR)
FC Artmedia Petržalka: Vladimír Weiss (nahradil Štefana Horného)
ŠK Slovan Bratislava: Boris Kitka (nahradil Jozefa Jankecha)
MFK Ružomberok: Přemysl Bičovský (ČR, nahradil ďalšieho českého lodivoda Petra Uličného)
MFK Košice: Ján Kozák
FC Nitra: Pavel Hapal (ČR, nahradil Ivana Galáda)
Dukla Banská Bystrica: Rudolf Rehák (nahradil Ladislava Molnára)
FC Senec: Ivan Galád (nahradil Jozefa Valoviča)
Spartak Trnava: Josef Mazura (ČR, nahradil Ivana Hucka)
ZTS Dubnica: Anton Dragúň
FC ViOn Zlaté Moravce: Ján Rosinský
AS Trenčín: Rob McDonald (Angl., nahradil Vlastimila Paličku /ČR/)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 13:54