StoryEditor

Mintál dúfa a verí, že sa preň opäť začínajú pekné časy

27.04.2007, 12:10
Autor:
SITASITA

Slovenský futbalista Marek Mintál by sa v sobotňajšom stretnutí 31. kola najvyššej nemeckej súťaže mohol dostať na bundesligový trávnik prvý raz od 12. novembra 2006 a následnej mníchovskej tretej operácie ľavého členka. "Noha je v poriadku, nemám vôbec žiadne bolesti a už sa neviem dočkať," povedal 29-ročný rodák z Bytčice pre piatkové vydanie denníka Nürnberger Zeitung (NZ).
1. FC Norimberg bude 28. apríla o 15.30 h hostiť na vlastnom dávno vopred vypredanom 43-tisícovom štadióne easyCredit tím VfL Wolfsburg Miroslava Karhana. Tréner šiesteho mužstva v tabuľke Hans Meyer pred súbojom s dvanástymi "vlkmi" vyhlásil, že nasadenie ofenzívneho stredopoliara, ktorý si 17. apríla pred vlastným publikom skôr symbolicky vychutnal posledné minútky postupu do finále DFB-Pokalu (jasne 4:0 proti Eintrachtu Frankfurt) nepatrí medzi plánované. Personálna situácia však núti kouča Bavorov k takémuto kroku. Pre päť žltých kariet totiž bude chýbať český stratég defenzívy Tomáš Galásek a dlhodobejšie sú zranení Róbert Vittek, Jaouhar Mnari a Dominik Reinhardt. Pred kontrolnými vyšetreniami visel otáznik aj nad ďalším členom slovenskej enklávy Vratislavom Greškom.
Mintál, najlepší kanonier I. bundesligy 2004/2005 (zásluhou 24 gólov) si v NZ krátko zaspomínal na postup do májového berlínskeho finále pohára, radšej však ešte nechcel o 26. máji resp. o 6. júni, termíne duelu Nemecko - Slovensko v D-skupine kvalifikácie o postup na ME 2008 (bude sa hrať v Hamburgu) uvažovať. "Pre každého futbalistu by to boli výnimočné zápasy, ale zatiaľ ich vnímam ako niečo vzdialené. Koncentrujem sa na prítomnosť, na každodenný tréning. Hovorím s trénerom o najbližších krokoch. Pre mňa je teraz dôležité znova mať priamy kontakt s mužstvom, môcť sa naplno zapájať do prípravy. Samozrejme, že tie momenty zo záveru semifinále pohára boli fantastické. Vôbec som nerátal s až takým prijatím od fanúšikov. Koľko ľudí povstalo a vítalo ma aplauzom - bol to nevšedný zážitok. Okamih, ktorý ma dojal. Aj touto cestou sa chcem priaznivcom poďakovať. Cítil som maximálne šťastie."
Najlepší futbalista Slovenska 2004 a 2005 si nepripúšťa, že by po rok a pol trvajúcich zdravotných problémoch mohol mať v podvedomí "brzdu" počas zápasového nasadenia: "Nie, nie, nie. Určite nie počas hry, pretože to je vždy čosi špeciálne a na ihrisku niet času na podobné myšlienky." Mintál sa nechce vracať do frustrujúcich uplynulých mesiacov a zaoberať sa rôznymi ´keby´, najmä v súvislosti s tým, kam ešte vyššie mohol Norimberg v jeho rozlete posunúť: "Nemá zmysel brať to takto. Mal som radosť z úspechov chlapcov a celého klubu. Viete, každému sa môžu prihodiť veci, s ktorými vôbec nerátal - pre športovca sú to zranenia. Pokúšal som sa vždy hľadieť len dopredu, pretože obzeranie späť nepomáha. Sústredil som sa na prácu, pretože tá väčšinou prináša odmenu. Nezaoberám sa tým, čo mi možno uniklo." Tridsaťtrinásobný reprezentant a strelec 11 gólov v drese A-tímu uznal, že podpora klubu počas maródky len utužila jeho vzťah k Norimbergu: "Som tu veľmi, veľmi šťastný od prvej sekundy a bolo naozaj pekné cítiť podporu. Zažil som tu najprv nádherné dva roky a potom ono ťažšie obdobie, ale dúfam a verím, že teraz sa pre mňa opäť začínajú také pekné časy, ako pre celý 1. FCN."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 20:59