StoryEditor

Šarapovová získala cenu Hráčka roka so šiestym zmyslom

14.11.2006, 14:14
Autor:
SITASITA
Ruská tenistka Maria Šarapovová sa stala druhou držiteľkou výročnej ceny spoločnosti Whirlpool "Hráčka roka so šiestom zmyslom", ktorú vyhlásili počas záverečného turnaja Sony Ericsson WTA Tour v Madride.

Ruská tenistka Maria Šarapovová sa stala druhou držiteľkou výročnej ceny spoločnosti Whirlpool "Hráčka roka so šiestom zmyslom", ktorú vyhlásili počas záverečného turnaja Sony Ericsson WTA Tour v Madride. Cena je určená pre hráčku, ktorá počas roka preukázala na dvorcoch najviac intuície dôležitej pri dosahovaní úspešných výsledkov.
Víťazka US Open Šarapovová bola jednou z troch špičkových hráčok, ktoré prostredníctvom online hlasovania postúpili do užšieho výberu. Hlasovanie sa uskutočnilo od marca do októbra 2006 na internetových stránkach www.eurosport.com, www.sonyericssonwtatour.com a www.whirlpool.eu.com. Zúčastnilo sa na ňom viac ako 54 000 hlasujúcich. Vyše 15 000 z nich hlasovalo za tri hráčky, ktoré podľa nich najlepšie uplatňovali intuíciu 6. zmyslu - brilantnú inteligenciu, neporaziteľnosť a dokonalú presnosť. Do užšieho výberu sa napokon dostali Martina Hingisová, Maria Šarapovová a Amélie Mauresmová. Z troch finalistiek sa napokon odborná porota a online hlasujúci z celej Európy rozhodli udeliť cenu práve 19-ročnej Ruske. Členmi odbornej poroty boli bývalá svetová jednotka Španielka Arantxa Sanchezová, prezidentka Medzinárodnej asociácie tenisových novinárov Eleanor Prestonová a popredný tenisový komentátor TV stanice Eurosport Simon Reed. "Som šťastná, že som cenu získala práve ja. Je to bodka za rokom, ktorý bol pre mňa veľmi úspešný. Význam intuície v mojom ponímaní hry spočíva v tom, že sa pokúšam predvídať, čo moja súperka urobí, aby som mohla rýchlejšie a presnejšie zareagovať. Hrá sa čoraz rýchlejšie a konkurencia silnie, takže intuícia je čoraz dôležitejšia," uviedla Šarapovová, ktorá rok 2006 ukončila na 2. pozícii singlového rebríčka WTA Tour.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 13:50