StoryEditor

Tím pred Hannoverom kompletný, Hossa: "Môžeme začať"

07.11.2005, 16:51
Autor:
TASRTASR

Celkovo 17 legionárov z 5 európskych líg sa v pondelok popoludní zišlo na zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred turnajom TUI Nations Cup v Mannheime a Hannoveri. Súpermi slovenského výberu na bývalom Nemeckom pohári budú od štvrtka 10. novembra postupne tímy Švajčiarska, Kanady, domáceho Nemecka a na záver v nedeľu USA.
Šéftréner František Hossa nominoval na prvé súťažné podujatie v sezóne 2005/2006 dvoch brankárov, ôsmich obrancov a 15 útočníkov, pričom z náhradníkov už využil troch. Slovanista Martin Hujsa zaujal už v strede týždňa miesto zraneného Martina Barteka, cez víkend chorého Martina Štrbáka nahradil Tomáš Harant z Českých Budějovíc a po dohode útočníka Ľuboša Bartečka Miroslav Lažo z HC Košice. Na 25-člennej súpiske tak figuruje 8 hráčov zo slovenskej extraligy. Nováčikmi v kádri národného mužstva sú nitrianski útočníci Andrej Kmeč a Andrej Kollár i obranca Kristián Kudroč, ktorého si bol vo Fínsku osobne pozrieť asistent Ján Jaško a prejavil s jeho výkonmi veľkú spokojnosť. Najskúsenejším hráčom vo výbere je Ladislav Čierny s 109 štartmi v národnom tíme. Koncepciu zloženia tímu narušili už predchádzajúce zranenia hráčov v zahraničí, ktorí absenciu ohlásili na poslednú chvíľu - Rastislav Pavlikovský, Andrej Podkonický, Radovan Somík, Ján Tabaček, Jaroslav Obšut a Richard Stehlík. "Sme kompletní, môžeme začať," vyhlásil po skontrolovaní situácie v šatni bratislavského ZŠ Hossa a dodal: "Celkovo nám oproti pôvodným plánom chýba síce desať ľudí, ale na takéto zmeny sme si už zvykli. Dúfam, že všetci nominovaní svoju príležitosť využijú a na turnaji uspejeme."
Vlani skončili slovenskí reprezentanti na turnaji pri navlas rovnakej konkurencii na 3. mieste. Tiež však museli odohrať štyri zápasy za štyri dni a v závere sa na ich výkone prejavil náročný program. Šancu podľa trénerov dostanú všetci nominovaní a v bránke pri neúčasti zraneného Jána Lašáka sa budú rovnomerne striedať dvaja gólmani zo švédskej Elitserien Rastislav Staňa a Karol Križan.
Reprezentanti mali v bratislavskej ST Aréne podvečer na programe prvý spoločný tréning, v utorok budú trénovať v hale Slovana od 10.00, na druhý deň je naplánovaný o 8.00 odchod a o 10.50 odlet do dejiska turnaja z letiska vo Schwechate. Na TUI Nations Cupe rozdelia usporiadatelia prémie za prvé štyri miesta - víťazný tím zinkasuje 20.000, druhý 15.000, tretí 10.000 a štvrtý 5000 eur. Každý zápas musí mať svojho víťaza, to znamená, že v prípade nerozhodného výsledku sa predlžuje a ak by nepadol gól, o víťazovi rozhodnú samostatné nájazdy.
Nominácia SR na turnaj TUI Nations Cup (10. - 13. novembra):
brankári - Rastislav Staňa (SK Södertälje/Švéd.), Karol Križan (MoDo Hockey/Švéd.)
obrancovia - Ladislav Čierny (Severstaľ Čerepovec/Rus.), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR), Tomáš Starosta (Neftechimik Nižnekamsk/Rus.), Dušan Milo (HK Dynamax Nitra), Andrej Novotný (HC Moeller Pardubice/ČR), Stanislav Hudec (HC Vítkovice/ČR), Kristián Kudroč (SaiPa Lappeenranta/Fín.), Tomáš Harant (HC Č. Budějovice)
útočníci - Miroslav Zálešák (SK Södertälje/Švéd.), Tomáš Chrenko (HK Dynamax Nitra), Richard Kapuš (Metallurg Novokuzneck/Rus.), Andrej Nedorost (HC Energie Karlove Vary/ČR), Ľubomír Vaic (HC Liberec/ČR), Peter Fabuš (Mora IK/Švéd.), Juraj Štefanka (HC Vítkovice/ČR), Andrej Kmeč (HK Dynamax Nitra), Róbert Petrovický (SC Zürich Lions/Švajč.), Erik Weissmann (HKm Zvolen), Andrej Kollár (HK Dynamax Nitra), René Jarolín (HK 36 Skalica), Michal Hudec (HC České Budějovice/ČR), Martin Hujsa (Slovan Bratislava), Miroslav Lažo (HC Košice).
Realizačný tím - vedúci výpravy: Igor Nemeček, manažér: Roman Štamberský, hlavný tréner: František Hossa, asistenti trénera: Ján Jaško, Jerguš Bača, lekár: MUDr. Dalimír Jančovič, hovorca: Ľubomír Souček, výstrojný manažér: Samuel Petráš, fyzioterapeut: Michal Malina, technický personál: Miroslav Karafiát.
Program SR na TUI Nations Cupe:
štvrtok 10. novembra: 15.00 Švajčiarsko - SR (Mannheim, SAP-Arena)
piatok 11. novembra: 16.00 SR - Kanada (Hannover, TUI-Arena)
sobota 12. novembra: 14.30 Nemecko - SR (Hannover, TUI-Arena)
nedeľa 13. novembra: 18.00 USA - SR (Hannover, TUI-Arena)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 21:04