StoryEditor

Tenis-TB: Hrbatý po svojom premiérovom triumfe vo dvojhre spokojný

14.11.2005, 07:32
Autor:
TASRTASR

Slovenský tenista Dominik Hrbatý sa stal po prvý raz v kariére víťazom challengerového turnaja Tatra banka Open v bratislavskom NTC, keď vo finále zdolal ako nasadená jednotka štvorku podujatia Taliana Daniela Braccialiho za 1:09 h v dvoch setoch 7:5 a 6:1.
Za víťazstvo zinkasuje zverenec trénera Tibora Tótha šek na 12.250 eur a do rebríčka Entry pre nasadzovanie na turnaje si pripíše 80 bodov. Hrbatý sa stal druhýnm slovenskýnm víťazom singla na bratislavskom challengeri po Karolovi Kučerovi, ktorý triumfoval v roku 2001.
Úvodné dejstvo finálového zápasu medzi Hrbatým a Braccalim bolo vyrovnané. Slovenský daviscupový reprezentant v treťom geme nevyužil dva brejkbaly. Bracciali spoľahlivo podával a slovenskej jednotke robil problémy kvalitným jednoručným bekhendom. Hrbatý však napokon získal úvodné dejstvo vo svoj prospech, keď v dvanástom geme za stavu 6:5 vďaka agresivite pri jednotlivých výmenách prelomil podanie talianskeho tenistu. Dvadsaťsedemročný rodák z Bratislavy sa dostal definitívne na koňa a druhý set už plne prebiehal v jeho réžii. Hrbatý sa po rýchlom brejku ujal vedenia 3:0 a zápas dotiahol suverénne do víťazného konca, keď za stavu 5:1 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.
"V prvom rade mám veľkú radosť, že diváci v Bratislave mali v priebehu tohto týždňa možnosť vidieť v akcii skvelých tenistov. Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom a organizátorom turnaja. Vo finále som očakával taký boj, aký bol. Bracciali forsíroval rýchlu hru, takže som si musel dávať pozor, aby mi tam náhodou nepozabíjal nejaké loptičky. Hral taký bláznivý tenis na víťazné lopty, no dopúšťal aj veľkého množstva chýb. Mal som nejaké brejkbaly, ktoré som nevyužil. Občas dobre zaservoval, niečo zariskoval. Ku koncu prvého setu sa mi ho podarilo brejknúť. V druhom sete to už išlo samé, dôležitý bol gem na 2:0, keď som to podržal z brejkbalu a potom Daniele trošku odpadol. Ani si už potom neveril, mal slabšie chvílky a ja som to už dotiahol do víťazného konca," povedal po zápase Hrbatý.
Daniele Bracciali: "Vo finále som mal do činenia s kvalitným súperom, ktorý bol aj najvyššie nasadeným hráčom turnaja. Publikum bolo skvelé, povzbudzovalo korektne oboch hráčov a preto som rád, že som mohol v Bratislave hrať. Keďže je to turnaj, ktorý sa hrá už na konci sezóny, rád by som sa sem vrátil aj o rok."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 06:10