StoryEditor

F1: Preplatenie vstupenky je od Michelinu podľa právnikov málo

07.07.2005, 11:38
Autor:
TASRTASR

Fanúšikovia, ktorí sa zúčastnili na Veľkej cene USA, by mali od Michelinu dostať vyššiu čiastku, než je len cena vstupenky. Francúzsky výrobca pneumatík, sedem tímov, ktoré odmietli účasť, a organizátori pretekov by podľa právnikov mali divákom preplatiť aj náklady spojené s cestou na podujatie seriálu F1.
Skupinovú žalobu za bojkot sa chystá podať právnik Henry Price. Ten tvrdí, že 100.000 ľudí, ktorí merali cestu na preteky, si zaslúži viac ako 75 až 150 dolárov za lístok. Michelin im ešte minulý týždeň ponúkol túto sumu, plus zakúpenie 20.000 vstupeniek pre tých, ktorí by sa na VC USA rozhodli prísť aj rok. "Michelin by mohol povedať, že sa s fanúšikmi dohodol a tí by sa sami vzdali zvyšnej časti svojich práv," varuje Price pred dohodou s francúzskou firmou.
Michelin ešte nezverejnil žiadne detaily o spôsobe, ako chce vrátiť ľuďom peniaze za vstupenky, ani prípadné podmienky tejto náhrady. Jeho hovorca Phil Romba dúfa, že sa plány upresnia do konca týždňa. "Robíme to, pretože to považujeme za správnu vec. Zameriavame sa najmä na fanúšikov," vyhlásil.
William Bock III, ďalší právnik, ktorý podal na organizátorov žalobu na štátnom a federálnom súde, však pripomína, že ponuka Michelinu je len neoficiálna. "Rozprávali sme sa s viacerými fanúšikmi, ktorí chceli podať spoločnú žalobu. Nikoho z nich ale nekontaktoval samotný Michelin," povedal.
V prípade dohody by celá nepríjemná udalosť vyšla francúzskeho výrobcu pneumatík na 8,4 milióna eur, ak by o vrátenie sumy požiadalo 100.000 fanúšikov. Navrhovaných 20.000 lístkov na budúcoročné preteky by firmu stálo ďalších 1,68 milióna eur. Podľa Pricea je však vrátenie peňazí len začiatok. "Oni podviedli fanúšikov. Nedali im, za čo si zaplatili. Celý svet teraz čaká, ako sa Indianapolis dokáže vyrovnať s touto situáciou," uviedol právnik.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 14:28