StoryEditor

Futbal: Buffon pre zranenie ramena na 3 mesiace mimo hry, šancu dostane Chimenti

17.08.2005, 08:35
Autor:
TASRTASR

Taliansky futbalový klub Juventus Turín vstúpi do novej sezóny ako obhajca majstrovského titulu bez brankárskej jednotky Gianluigiho Buffona, ktorý bude pre zranenie ramena absentovať na súťažných trávnikoch najbližšie tri mesiace.
Buffon si privodil nepríjemné zranenie pravého ramena v nedeľňajšom priateľskom zápase proti AC Miláno, keď sa vo vzdušnom súboji zrazil s brazílskym útočníkom súpera Kaká. Utorkové lekárske testy potvrdili, že zranenie Buffona si vyžiada dôkladnú rekonvalescenciu a jeden z najlepších svetových brankárov by mal čoskoro absolvovať aj chirurgický zákrok.
"Definitívne prognózy budeme môcť vyriecť až po operácii. Je dosť pravdepodobné, že Buffon bude mimo hry až tri mesiace," znie stanovisko vedenia "starej dámy". Okrem ligových zápasov vynechá Buffon aj úvodné stretnutia Juventusu v Lige majstrov a taktiež kvalifikačné vystúpenia "squadry azzury" o postup na MS 2006 proti Škótsku, Bielorusku, Slovinsku a Moldavsku.
Miesto medzi tromi žrďami turínskeho veľkoklubu by mal zaujať skúsený Antonio Chimenti, ktorý bol v uplynulej sezóne zvyknutý čakať na svoju šancu iba na lavičke náhradníkov. Tridsaťpäťročný Chimenti pôsobí v Juventuse od roku 2002, predošlé skúsenosti v Serii A zbieral v US Lecce a AS Rím.

lg la

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 21:16