StoryEditor

O získanie historicky najvyššieho jackpotu je mimoriadny záujem

31.07.2007, 10:57
Autor:
TASRTASR

Stávkové kancelárie Národnej lotériovej spoločnosti Tipos, a. s., zaznamenali v týchto dňoch až 25-percentný nárast tipujúcich, ktorí pokúšajú šťastie v získaní najvyššieho jackpotu v histórii Slovenska. Ten dosiahol v hre Loto hodnotu 100 071 477 korún a svojho majiteľa môže spoznať už v stredu. Pre TASR to dnes uviedla hovorkyňa Tiposu Barbara Písecká.
Spoločnosť Tipos garantuje prípadnému výhercovi anonymitu a azda ho poteší i skutočnosť, že výhra nepodlieha zdaneniu.
Podľa slov člena predstavenstva a riaditeľa odboru stratégie a predaja spoločnosti Tipos Jána Barcziho je na prípadnom výhercovi, akým spôsobom ho vyplatia. Môže si peniaze odniesť v hotovosti, čo je však podľa jeho slov málo pravdepodobné, alebo požiada Tipos o ich zaslanie na účet, prípadne účty. Zo strany Tiposu, ako zdôraznil, s peniazmi problémy nie sú a pripravené čakajú na nového multimilionára.
Na prémiovej hre sa automaticky zúčastňujú všetky stávky číselnej lotérie Loto, ktoré majú súčasne uzatvorenú stávku v doplnkovej hre Joker a sú platné na ktorékoľvek zo žrebovaní uskutočnených v prémiovom období. Ďalšou podmienkou je, aby bola stávka uzatvorená na minimálne šesť stĺpcov. Výhra v prémii vznikne, ak hráč uhádne v ktoromkoľvek z prémiových žrebovaní všetkých šesť vyžrebovaných čísiel v 1. alebo 2. ťahu a súčasne sa zhoduje posledné číslo doplnkovej hry Joker na potvrdení o uzatvorení stávky s číslom umiestneným na šiestej pozícii vyžrebovaného šesťčíslia hry Joker.
Doteraz najvyššiu výhru v hre Loto vyplatili v júni roku 2005, a to vo výške 90,3 milióna korún. Druhou najvyššou výhrou bola suma presahujúca 65 miliónov korún. Dovedna v hre Loto, ktorá funguje od roku 2002, vyplatili viac ako 733 miliónov korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 10:13