StoryEditor

Trolejbususové linky žilinskej MHD zmenia trasovanie

22.09.2007, 16:13
Autor:
TASRTASR

Trolejbusové linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Žiline zmenia od 1. októbra trasovanie na základe odbornej i verejnej diskusie.

Do nového trasovania sa podľa hovorcu mesta Žilina Martina Barčíka premietla predovšetkým požiadavka zhustenia intervalov niektorých liniek a bezprestupového spojenia sídlisk s centrom mesta, nemocnicou, školami a obchodnými centrami. "Zaznamenali sme viac než 500 podnetov a Dopravný podnik mesta Žilina (DPMŽ) a zároveň aj mesto Žilina by sa chceli poďakovať všetkým občanom, ktorí sa príspevkami a návrhmi zúčastnili na verejnej diskusii," skonštatoval Barčík.

DPMŽ počas nasledujúcich šiestich mesiacov zhodnotí využívanie jednotlivých spojov a navrhne úpravy pre ďalšiu optimalizáciu MHD. Oznamy o pripravovanej zmene, vrátane grafických plánikov jednotlivých liniek, si môžu cestujúci prečítať vo vozidlách MHD a na internetovej stránke dopravného podniku www.dpmz.sk. Cestovné poriadky si cestujúci budú môcť zakúpiť na predajných miestach od pondelka 24. septembra a cestovné poriadky na zastávkach prelepí DPMŽ od 28. do 30. septembra, dodal Barčík.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 16:37