StoryEditor

Štvrtý dôchodkový fond bude až na jar

16.10.2007, 14:30
Autor:
TASRTASR
Koaličné strany sa dohodli, že dočasné otvorenie druhého dôchodkového piliera bude zatiaľ jedinou úpravou návrhu novely zákona o sociálnom poistení. Uviedol to dnes predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar.

"Neurobili sme žiadny ústupok," povedal Mečiar a dodal, že všetky ostatné zmeny budú predmetom veľkej novely zákona, ktorá sa pripravuje na jar budúceho roka. Podľa Mečiara bude do novely zapracované zriadenie štvrtého, štátom garantovaného fondu v druhom dôchodkovom pilieri.
Vytvorenie tohto fondu, možný súbeh poberania predčasného dôchodku a platu, platbu štátu do druhého piliera ženám na materskej dovolenke a zmenu pomeru odvodov stanovil v septembri Mečiar za podmienky, pri splnení ktorých jeho strana podporí novelizáciu zmieneného zákona.
Vladimír Mečiar si myslí, že jeho koaliční partneri požiadavky ĽS-HZDS na jar podporia. "Vedia, že ak nedodržia slovo, vieme im to inak odplatiť," uzavrel. Predseda ĽS-HZDS narážal na septembrovú schôdzu parlamentu, počas ktorej navrhol stiahnutie predmetného zákona.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 08:06