StoryEditor

Vládne strany zrejme zúženie imunity nepodporia

19.06.2007, 11:42
Autor:
SITASITA

Koalícia zrejme v parlamente nepodporí návrh na zúženie imunity poslancov Národnej rady SR. Ako uviedol pred novinármi predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar po rokovaní koaličnej rady, on sám nesúhlasí s tým, aby na výroky poslancov v parlamente bola imunita zrušená. S takýmto návrhom prišiel predseda parlamentu Pavol Paška. Obmedziť imunitu poslancov len na výroky, ktoré zaznejú v Národnej rade, chce zas opozičný poslanec Daniel Lipšic. Ani jeho návrh Mečiar nechce podporiť. "Určite nie, lebo je to Daniel Lipšic a ten máločo poctivo myslí," vyhlásil Mečiar, podľa ktorého z ústavy sa nebude robiť trhací kalendár podľa toho, ako si kto a kedy zmyslí.
Proti obmedzeniu imunity je aj predseda SNS Ján Slota. Podľa neho v parlamente sa má hovoriť o všetkom a bez obmedzení, a to je dôvod, prečo poslanci musia mať imunitu. "Aktivita Pavla Pašku je aktivitou jedného z poslancov, s ktorou nesúhlasím a tobôž v žiadnom prípade nemôžem súhlasiť s tým nímandom Lipšicom," zdôraznil Slota.
Podľa premiéra Roberta Fica je zúženie imunity poslancov vnútornou vecou NR SR. Zároveň pripomenul, že on ako predseda vlády žiadnu imunitu nemá.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. jún 2024 20:47